Annonce
Vejle

Ældrerådets formand om byrden hos de svageste: - Det lyder smukt, men bag er en barsk virkelighed

I dag er hoveddøren ind til plejecentrene i Vejle Kommune låst, og ingen pårørende får lov til at komme på besøg hos bedstemor og farfar. Arkivfoto: Martin Ravn
Trods statsministerens seneste udmelding åbner plejecentrene ikke lige om lidt. Det vurderer formanden for Vejle Kommunes ældreråd, Svend Egon Christensen.
Annonce

Vejle: "De svageste skal være de stærkeste."

Sådan sagde statsministeren, da hun i forsigtige vendinger luftede sine tanker om at åbne samfundet igen efter påske.

Hun forklarede, at det ville ske i etaper, og mellem linjerne lå, at samfundets mest sårbare i den forbindelse skulle væbne sig med et særligt tålmod. For de bliver ikke de første til at leve mere normalt.

Sådan forstod formand for Vejle kommunes ældreråd det. Han forventer, at der kan gå længe, før plejecentrene igen kan åbne.

I dag er deres hoveddøre låst, og ingen pårørende får lov til at komme på besøg hos bedstemor og farfar. Tilsvarende har medarbejderne ændret arbejdsgange for at passe på deres beboere, så de ikke risikerer at blive smittet af coronavirus.

Jeg lagde også mærke til formuleringen om, at de svageste skal være de stærkeste. Det lyder smukt, men bag er en barsk virkelighed.

Svend Egon Christensen, formand for ældrerådet

Annonce

Hurtigst muligt

- Jeg lagde også mærke til formuleringen om, at de svageste skal være de stærkeste. Det lyder smukt, men bag er en barsk virkelighed, hvor de ældre er meget mere alene end vanligt. De ser ikke deres kære, og de sociale arrangementer på plejehjemmene er i stor stil aflyst i denne tid for at passe på, siger Svend Egon Christensen.

Vejles plejecentre har været lukket som beskrevet i et par uger nu, og ifølge ældrerådets formand har det store konsekvenser for beboerne.

Han tør ikke spå om en tidshorisont, men tror ikke, at de åbner igen i midten af april.

- De er nok de sidste til at åbne i den plan, der er lagt. Det er mit gæt. Men lad os håbe, at det sker så hurtigt, som det overhovedet er muligt, for det er virkelig synd for de ældre, mener Svend Egon Christensen.

Annonce

Uden rengøring

Han har været i dialog med seniorchef Helle Brinch, som ifølge ham oplyser, at beboerne efter omstændighederne har det godt, og at alle får den hjælp, som de har brug for.

Omtrent samtidig valgte kommunen at skrue ned for rengøringen hos de ældre, der stadig bor i eget hjem, men for eksempel ikke kan klare at støvsuge eller vaske tøj. Det sker efter en individuel vurdering og for at mindske smitterisikoen.

Svend Egon Christensen er ikke bekendt med, at der skulle herske en udbredt utilfredshed om den beslutning. Han understreger også, at han har stor tiltro til forvaltningen.

- De fleste kan godt leve med det for en kortere periode, men den bliver jo længere og længere. Jeg er dog helt sikker på, at alle regler i den forbindelse bliver overholdt, vurderer formanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce