Annonce
Egtved

Ældresagsformand siger farvel og tak

Fra 15. maj vil det ikke længere være det hyggelige hjem i Randbøldal, der danner ramme om Kirsten Lund og hendes mand Chresten Lunds liv. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Formand for Ældre Sagen Egtved Kirsten Lund og hendes mand flytter 15. maj fra Randbøldal til Rønde. Hun bliver dog siddende på formandsposten, til der er valgt en ny formand.

Randbøldal: Gode og værdige forhold for vores ældre har altid været en hjertesag for Kirsten Lund. Siden 2017 har hun været formand for Ældre Sagens Egtved-afdeling, men det vil hun ikke være ret længe mere. Ikke fordi at interessen og engagementet er sluppet op. Tværtimod. Men midt i maj flytter hun og hendes mand, Chresten, fra Randbøldal til Rønde, og derfor har hun ikke længere mulighed for avaretage formandsrollen på Egtved-egnen.

At det skulle være lige nu og her, at Kirsten Lund forlader Egtved-egnen, havde hun dog ikke regnet med.

- Vi har længe været på udkig efter et nyt hjem. Vi er ved at have nået den alder, hvor det er fornuftigt med rettidig omhu at finde noget, hvor vi kan nyde alderdommen uden at skulle spekulere på at skulle pleje og istandsætte hus og have. Og så har vi altid drømt om at blive en del af et seniorbofællesskab, fortæller Kirsten Lund.

Derfor blev hjemmet i Randbøldal sat til salg for få uger siden og blev solgt efter blot fem dage, hvilket er meget hurtigere, end parret havde regnet med.

Hun og hendes mand har søgt efter seniorbofællesskaber i hele Jylland, og især havde de håbet på at finde den slags boform i enten Vejle eller Kolding, men ingen af disse byer kan i den nærmeste fremtid byde på netop det, de drømmer om. Derimod har muligheden budt sig i seniorbofællesskabet Baunehøjparken i Rønde, hvor de altså nu flytter hen allerede 15. maj.

Annonce
Vi har længe været på udkig efter et nyt hjem. Vi er ved at have nået den alder, hvor det er fornuftigt med rettidig omhu at finde noget, hvor vi kan nyde alderdommen uden at skulle spekulere på at skulle pleje og istandsætte hus og have

Kirsten Lund

Glæder sig

Et godt og værdigt ældreliv, hvor man har så meget selvbestemmelse som muligt, er noget, Kirsten Lund gennem hele sit liv har kæmpet for. Og det er netop en af grundene til, at hun og hendes mand, imens de begge er i fuld vigør og ved godt helbred, har taget dette næste skridt i deres liv.

- Jeg glæder mig meget til at flytte til Rønde. Her kommer vi til at være en del af et socialt miljø, hvor man også skal kunne byde ind med noget, og dét er lige noget for os, og så er det lige præcist sådan et sted, jeg kan forestille mig at blive gammel, siger Kirsten Lund.

Hun fortæller også, at det dog er med en smag af vemod, at hun nu skal sige farvel til deres hjem i Randbøldal, hvor omgivelserne med den smukke natur lige udenfor døren har bragt ro og glæde i sjælen. Og ligeledes er hun ked af at skulle bebude, at hun forlader lokalområdet, inden der er valgt en ny formand hos Ældre Sagen Egtved.

Altid arbejder med de ældre

At Kirsten Lund i 2017 blev formand for Ældre Sagen faldt helt naturligt som endnu en del af hendes vandring gennem livet. Hun har i hele sit arbejdsliv arbejdet med samfundets ældre. Senest var hun centerleder på Plejecenter Ågården gennem 10 år frem til 2016. Hun har også været centerleder på henholdsvis Lægården i Flemming og Møllebo Plejehjem i Rask Mølle.

Med mantraet "Vi skal leve livet, hele livet" har Kirsten Lund på sin helt egen måde forsøgt at skabe de allerbedste muligheder for de ældre i samfundet.

- De fleste af os bliver jo gamle på et tidspunkt, og vi har alle ret til at leve og dø lige præcist sådan, som vi selv ønsker det, påpeger Kirsten Lund, der ganske sikkert i mange år frem stadig vil gøre brug af sin ligefremme og ærlige væremåde for at kæmpe sagen for de ældre, akkurat som hun har gjort i årevis.

Katten Emil har dog fået lov til at blive. Husets nye ejer vil nemlig gerne overtage katten, og mon ikke også katten er ganske glad for den løsning. "Jeg vil naturligvis komme til at savne det her dejlige sted og Emil, men nu er det tid til, at vi skal videre til det næste sted i vores liv", lyder det fra Kirsten Lund. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Hvad var godt og hvad nu

- Noget af det, jeg er mest glad for at have gjort en indsats for som formand for Ældre Sagen på Egtved-egnen, er det, at vi rent geografisk har fået inddraget flere områder og fået spredt aktiviteter ud til flere byer i gamle Egtved Kommune, konstaterer Kirsten Lund, der ligeledes er stolt af det arbejde, der er blevet gjort i forhold besøgsvenner og sammensætningen af den nuværende bestyrelse med masser af gode kompetencer på vigtige områder.

Men hvad nu med Ældre Sagen i Egtved kunne mange sikkert spørge sig selv.

- Vi har allerede holdt nogle møder, efter jeg har fundet ud af, at vi skal flytte væk, og jeg har da også nogle gode kandidater til formandsposten i sigtekornet, fortæller Kirsten Lund, der har aftalt med bestyrelsen, at hun bliver ved med at være formand indtil september, hvor Ældre Sagen Egtved har planlagt at holde årsmødet, som for øvrigt er flere måneder forsinket på grund af coronakrisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce