Annonce
Trekantområdet

Økonomidirektør gik fra Ewii med 10,7 millioner kroner

Den tidligere økonimichef i Ewii, Jens Chr. Sørensen (th), har fået 10,7 millioner kroner med, da han stoppede i 2018. Arkivfoto
Den tidligere økonomichef i Ewii, Jens Chr. Sørensen, forlod i midten af 2018 energikoncernen med 10,7 millioner i fratrædelsesgodtgørelse, fremgår det af det nye regnskab.

Kolding: I sommeren 2017 blev topchef i Ewii Knud Steen Larsen fyret, og han fik et gyldent håndtryk på 20 millioner kroner. Og da den tidligere økonomidirektør, Jens Chr. Sørensen, i midten af 2018 valgte at stoppe, kunne han tage 10,7 millioner kroner med efter samlet 11 et halvt år i energikoncernen.

Fratrædelsesgodtgørelsen til økonomichefen fremgår af det seneste regnskab for Ewii, der blev offentliggjort fredag. Et regnskab der viste et underskud på 204 millioner kroner.

Daværende bestyrelsesformand, Jørn Limann, opfordrede økonomidirektøren til at revurdere sin beslutning om at gå, fremgik det af en pressemeddelelse i 2018. Men ”efter moden overvejelse har Jens dog valgt at fastholde sin beslutning”, lød det den gang.

Skandalerne ramte energiselskabet Ewii i midten af 2017, hvor den administrerende direktør Knud Steen Larsen blev fyret, og siden trak Steen Dahlstrøm sig som formand.

Annonce

Min umiddelbare kommentar er, at det er mange penge, men det er ikke mig, der har forhandlet den kontrakt. Sådan var vilkårene dengang. Sådan er det ikke i dag.

Anders Skovdal, formand for Ewii.

Andre vilkår

Efter skandalerne blev formandsposten overtaget midlertidigt af Jørn Limann og ny formand er Anders Skovdal, der fortæller, at tingene har ændret sig i dag. I dag får økonomichefen ikke 10,7 millioner kroner, når han forlader posten.

- Min umiddelbare kommentar er, at det er mange penge, men det er ikke mig, der har forhandlet den kontrakt. Sådan var vilkårene dengang. Sådan er det ikke i dag. Der er mange ting, der er blevet afsluttet i 2018. Ewii er en anden butik end dengang, hvor man kunne lave sådan en aftale, siger Anders Skovdal, der overtog formandsposten ved årsskiftet.

Den administrerende direktør i Ewii, Lars Bonderup Bjørn, har været meget åben om sin løn. Han får tre millioner kroner om året og fri bil til en skattepligtig værdi af 791.000 kroner. Og hvis samarbejdet går i hårdknude, kan han gå fra Ewii med 12 måneders løn.

Hvad tænker du om, at den tidligere økonomichef går fra Ewii med 10,7 millioner kroner?

- Jeg tænker ikke andet end, at det var hvad, han kunne forhandle sig frem til. Han er noget dygtigere til at forhandle løn, end jeg er. Det er jo en gamle kontrakt, og jeg kan så tage til efterretning, at det var det, han kunne forhandle sig frem til. Jeg kan ikke mene så meget om det. Men som direktør ville jeg da gerne spare de penge, siger Lars Bonderup Bjørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Ugens årsregnskaber i Vejle Kommune: Tømrermester i Børkop mere end fordoblede overskuddet

Annonce