Annonce
Vejle

Økonomisk støtte ryger: Vejle mister europamesterskab

Vejle har mistet pusten, når det gælder rollen som arrangør af EM i duatlon og det årlige Powerman. Arrangementet havde premiere lokalt i 2017 og blev gentaget sidste år, men det blev aldrig den deltagermæssige store succes. Arkivfoto: Lars Juul

Vejle IF tør ikke binde an med rollen som arrangør af endnu et EM i duatlon uden økonomisk støtte fra Vejle Kommune. Viborg løber med Powerman.

Vejle: Vejle bliver alligevel ikke hjemsted for europamesterskaberne i duatlon til maj.

Byen har de seneste to år lagt asfalt til det internationale Powerman-stævne, men selvom Vejle IF havde en treårig kontrakt med den internationale Powerman-organisation, har den lokale atletikklub valgt at trække stikket til det arrangement, som også har afdelinger på Hawaii og i USA, Malaysia og Panama.

- Det har vi valgt at gøre, fordi der ikke var opbakning til det hos Vejle Kommune, og vi vil ikke satse klubbens egen kapital på det. Så mange penge har vi slet ikke i foreningen, for vi betaler en ret stor afgift til det internationale forbund, når det gælder et EM, fortæller klubchef hos Vejle IF Ronny Kert.

Der var ikke opbakning til det hos Vejle Kommune, og vi vil ikke satse klubbens egen kapital på det. Så mange penge har vi slet ikke i foreningen.

Ronny Kert, klubchef hos Vejle IF

Var en grim skuffelse

Klubben fik Powerman til byen første gang i 2017, da stævnet var blevet aflyst i København med kort varsel af de danske arrangører. Det gav et beskedent deltagerantal det første år i Vejle på omkring 120 løbere og cykelryttere.

I 2018 var det et officielt EM, der tiltrak godt 350 deltagere. Men der var langt op til de 500-1000 deltagere, Ronny Kert havde forventet at tiltrække, da Vejle IF gik ind i projektet.

- Aflysningen i København var en grim skuffelse, hvor folk mistede deres deltagergebyr, og den har været sværere at vaske af, end vi troede. Folk mistede lidt tiltroen til konceptet, fortæller Ronny Kert.

Ikke basis for et løft

Eventet blev aldrig den store gevinst for byen, og det er en af årsagerne til, at Vejle Kommune har valgt ikke at bidrage økonomisk til 2019-arrangementet.

Sidste år støtte kommunen den lokale udgave af Powerman med 50.000 kroner, og man var som udgangspunkt indstillet på at bidrage med 150.000 kroner i år, hvis 2018-udgaven blev en succes. Men nu har kulturudvalget valgt at trække støtten.

- Vi vil være mere kristiske med hensyn til de events, vi støtter. Vi satser først og fremmest på de tre ben: Cykling, parasport og svømning, men er også åbne over for andre ting. Men løbemarkedet er ved at være godt fyldt op, og vi kan ikke tage alt ind. Vi skal have en tro på, at tingene kan løfte sig, og det synes vi ikke, at der var basis for her, siger kulturudvalgsformand Dan Arnløv Jørgensen (K).

Får ikke lov at høste

Tilbage hos Vejle IF er der ingen utilfredshed at spore, selvom klubchefen gerne havde indfriet aftalen med Powerman. Juridisk giver det dog ikke problemer, da klubben havde en bagdør i kontrakten, som Ronny Kert formulerer det.

- Det er altid ærgerligt, når vi ikke får lov at gøre tingene færdige, for nu får vi ikke mulighed for at høste på de ting, vi har brugt de seneste to år på at bygge op. Men der er ingen surhed, for kommunen har så mange gode projekter inde til vurdering og skal prioritere. Vi er også selv videre og bruger vores kræfter på mange andre ting, og har mere fokus på vores breddeidrætsprojekter, fortæller klubchefen.

I stedet for Vejle er Viborg løbet med den årlige Powerman-konkurrence, hvor EM afvikles i weekenden 11. og 12. maj i år.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce