Annonce
Hedensted

Mads er både formand og fodboldspiller: Byen skal have en velfungerende idrætsklub

Mads Bjørnholdt er født og opvokset i Ølsted, hvor han i de seneste fem år har været formand for Ungdom- og Gymnastikforeningen. Foto: Mads Dalegaard
49-årige Mads Bjørnholdt Jensen er født og opvokset i Ølsted, hvor han i dag er formand for ungdoms- og gymnastikforeningen. For ham er det essentielt, at byen har en velfungerende idrætsklub.

Ølsted: Hans far var formand i ungdoms- og gymnastikforeningen, hans ene storebror er formand for borgerforeningen og hans anden storebror er formand for ”et eller andet andet…”

Det var derfor helt naturligt, at 49-årige Mads Bjørnholdt Jensen for fem år siden overtog formandsposten i Ølsted Ungdoms- og Gymnastikforening, hvor han tidligere har været børne- ungdom- og seniorfodboldtræner, og hvor han selv lossede til den sort/hvide læderbold i sine unge dage.

Mads Bjørnholdt Jensen er født og opvokset i Ølsted, hvor han har spenderet godt 37 år af sit liv. Han bor i dag på Linde Allé med sin hustru Yelva, børnene Oscar og Johanne på henholdsvis 14 og 11 år samt deres treårige cairn terrier.

Tour de Hedensted - Ølsted

Ølsted (884 indbyggere) ligger midt mellem Horsens og Hedensted. Der er derfor kort afstand til motorvejen, hvilket er til stor fordel for dem, der pendler til job i de større byer.

Byen er særligt kendt for Ølsted Sognegård, der hyppigt er vært for fester, selskaber, arrangementer og tilbyder mad ud af huset.

Den lokale skole tilbyder undervisning til og med sjette klassetrin, hvorefter eleverne primært flytter til Løsning Skole. Børnehaven har fælles ledelse med Ølsted Skole og SFO.

Han har altid været engageret i lokallivet, hvilket hans dedikation til byens idrætstilbud meget godt afspejler.

- Det er vigtigt i en så lille by som Ølsted, at vi har en velfungerende idrætsklub. Jeg kan godt lide at være synlig, så når børnene træner eller spiller kamp, kommer jeg altid op og kigger, siger Mads Bjørnholdt Jensen, der også fortsat selv snører støvlerne, da han tørner ud for klubbens oldboyshold, som han selv fik stablet på benene for et par år siden.

Annonce

E-sport vinder indpas

Og det er ikke bare oldboysfodbold, den 49-årige lokale ildsjæl har fået sat på dagsordenen i Ølsted.


Det er vigtigt i en så lille by som Ølsted, at vi har en velfungerende idrætsklub. Jeg kan godt lide at være synlig, så når børnene træner eller spiller kamp, kommer jeg altid op og kigger.

Mads Bjørnholdt Jensen


Ølsted Ungdoms- og Gymnastikforening har i snart to år tilbudt det efterhånden verdensomspændende fænomen e-sport, hvilket hustruen Yelva i sin tid bad ham få til byen.

- Vores søn, der har været meget syg og for fem år siden kom igennem to hjerneoperationer, har længe haft stor interesse for e-sport, så min hustru foreslog, at vi fik det til Ølsted. Og så måtte jeg jo i gang med det, siger Mads Bjørnholdt Jensen med et stort smil.

For Mads Bjørnholdt Jensen er det afgørende, at byen har et velfungerende idrætsklub. Derfor lægger han både kræfter, penge og enormt meget tid i foreningen. Foto: Mads Dalegaard

Netop etableringen af e-sport har haft stor betydning for foreningen, der hyppigt har mistet medlemmer, eftersom byens skole kun tilbyder undervisning op til sjette klassetrin.

- Vi er bevidste om, at vi ikke kan tilbyde fodbold og gymnastik for sjette klasse og opefter, da børnene i den alder flytter til andre skoler, og så er det forståeligt, at de samtidig rykker til en anden klub. Men mange af de børn er nu kommet tilbage på grund af vores e-sport, ligesom endnu flere er kommet til, så vi fik hurtigt samlet 30 nye medlemmer, siger Mads Bjørnholdt Jensen, der ikke er bleg for at lægge både tid, penge og energi i foreningen, selvom han til dagligt arbejder som sælger ved Lemvigh-Møller i Kolding.

Og det vil han fortsætte med.

For ifølge Mads Bjørnholdt Jensen er der intet vigtigere i et lokalsamfund end en god og samhørig idrætsforening - og sådan en har man heldigvis i Ølsted.

Tour de Hedensted

Da juli bliver foruden den verdensomspændende sportsbegivenhed Tour De France grundet coronakrisen, har Folkebladet sat sig for at lave deres eget imaginære cykelløb.

Avisens journalister har været på rundtur i hele Hedensted Kommune, så du i løbet af sommermånederne kan læse historier fra hvert af kommunens 31 lokalsamfund.

Undervejs vil du blandt andet støde på en polsk kvinde med eget rengøringsfirma, en politisk formand med en minkpassion og et ægtepar, der er ved at bygge deres eget CO2-neutrale klimahus.

Første etape startede i Bjerre, mens ”Tour De Hedensted” rundes af i Hedensted i august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Give

Give genåbnede med et brag

Annonce