Annonce
Vejle

Østerbo-dreng: Almindelige mennesker bør også have en plads i historien

Jørgen Hansen var tilbage i sit barndomsland i bogligforeningen Østerbo, da han præsenterede sin erindringsbog "Kom så Jø!". Foto: Yilmaz Polat

Jørgen Hansen, der er Østerbo-dreng, har skrevet erindringer fra barndommen i de røde boligblokke i Vejles østby.

Vejle: Minder fra den fælles drengetid i boligforeningen Østerbo i Vejle blev delt, da Jørgen Hansen præsenterede erindringsbogen "Kom så Jø!" ved en reception i Østerbos mødelokale.

En pæn flok af Jørgen Hansens kammerater fra barndommen var mødt, og han fik travlt med at hilse på og skrive personlige hilsener i bogen, der fortæller om hans opvækst i Østerbos røde boligblokke i Vejles østby i årene fra 1951 til 1971.

Jørgen Hansen er vokset op dels i Valløesgade, dels i Østerled, og hans mor bor på 61 år i Østerbo.

Karin Mortensen, formand for Østerbo, skjulte ikke sin begejstring over erindringsbogen.

- Da jeg hørte om bogen, tænkte jeg bare: Yes. Det er en rigtig god ting og vigtigt, at nogen også skriver om østbyens historie, for der er skrevet så meget om Vejles vestby. Det er også vigtigt at fortælle historien om, hvordan det var for et barn at vokse op i Østerbo, sagde Karin Mortensen.

Annonce

Kom så Jø!

Jørgen Hansens erindringsbog "Kom så Jø!" er udgivet på Byhistorisk Forlag, trykt i 500 eksemplarer hos Trykkeriet Step, Give. Jørgen Hansen har selv udført omslag og stået for bogens layout. Bogen kan købes for 135 kr. hos Vejle Stadsarkiv.

Jørgen Hansen fortæller i erindringsbogen om mennesker, begivenheder og alle de små næringsdrivende, der lå i Østerbo i hans barndom i 1950'erne og 1960'ernes Vejle. Foto: Yilmaz Polat

Almindelige menneskers historie

Jørgen Hansens bog er udgivet på Byhistorisk Selskabs forlag. Selskabets formand, Søren Brunbech, gav bogen fine ord med på vejen.

- Nu er jeg ikke fra Vejle, jeg er ny-tilflytter, jeg har kun boet her siden 1972. Udfra bogen kan jeg læse, at der er ikke er så stor forskel på at vokse op i Vejles østby og i en af forstæderne til København, hvor jeg kommer fra. "Kom så Jø!" er en rigtig fin erindringsbog, hvor læserne kan genopleve Østerbo, som den var engang, sagde Søren Brunbech.

Jørgen Hansen betroede forsamlingen, at han kan takke sin gode ven Erik Riiskjær for, at bogen er blevet til noget. Han har omsluttet projektet med aldrig svigtende interesse og bistået med gode råd.

- Egentlig har jeg aldrig tænkt, at jeg skulle skrive en bog om min barndom. Men nogle af mine venner har ofte sagt, at jeg er fuld af historier, som jeg burde dele med andre. Jeg har skrevet, fordi jeg mener, at almindelige mennesker også bør have en plads i historien, sagde Jørgen Hansen.

Bogen har fået økonomisk støtte af Boligforeningen Østerbo, Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturlegat og Velux Fonden.

Jørgen Hansen havde travlt med at signere sin bog og skirve personlige hilsener til de mange, der kom til bogpræsentationen i boligforeningen Østerbos mødelokale. Foto: Yilmaz Polat
Erindringsbogen er udkommet på Byhistorisk Forlag, og den har fået økonomisk støtte af Boligforeningen Østerbo, Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturlegat g Velux Fonden. Foto: Yilmaz Polat
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Ny forretning: Et klip med gyldne fingre

Annonce