Annonce
Sydjylland

Østersfestival på Rømø: Kokke fra Vejle og Kolding er med i kampen om at blive 'Årets Østerskok'

Østers kreeret af Restaurant Treetop i Vejle. Foto: Flemming Larsen
28 deltagende kokke dyster i konkurrence om at blive "Årets Østerskok".Restaurant Treetop, Sdr. Bjert Kro og Hotel Kolding Fjord er med i konkurrencen, der finder sted på Rømø.
Annonce

Rømø: 28 kokke deltager her til eftermiddag i konkurrencen "Årets Østerskok", der finder sted på Enjoy Resorts på Vadehavsøen Rømø. Blandt de deltagende kokke er kokke fra Restaurant Treetop i Vejle, Hotel Koldingfjord og Sdr. Bjert Kro.

Restaurant Treetop serverer Vadehavsøsters med Ingrid Marie-æble og marsklarm fra mojnland.

Sdr. Bjert Kro serverer friteret Vadehavsøsters i Beerratter på Vadehavsøl med dansk Kombutang og østers emulsion med friskost og blomkål krydret med jysk pølsevinaigrette, og endelig serverer kokken fra Hotel Koldingfjord Vadehavsøsters med syrnet fløde, Karl Johan svampe og brændt citron.

- Selv om jeg glæder mig til at se, hvilke spændende variationer over østers, de professionelle kokke vil præsentere her i dag, så er østers jo andet end gourmetmad. Østers er jo ikke just nogen ny spise. Faktisk har vi danskere spist dem siden stenalderen, sagde Henrik Frandsen, borgmester i Tønder Kommune i forbindelse præsentationen af gourmetkokkene.

Danmarks Østersfestival begyndte søndag med østers- og urtesafari, masser af arrangementer og mandag eftermiddag rundes det hele af med kokkekurrencen "Årets Østerskok".

Hele weekenden er folk taget til Rømø for at smage på østers, og at interessen er stor fortæller mediedækningen. Udover flere danske medier og tv- og radiostationer, dækkes Danmarks Østersfestival også af blandt andet tyske, italienske og græske medier. Og New York Times er også tilstede.

Kokke-teamet fra Restaurant Treetop. Foto: Flemming Larsen
Kokkene fra Sdr. Bjert Kro. Foto: Flemming Larsen
Kokken fra Hotel Koldingfjord. Foto: Flemming Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Med misk mask maske på

Vejle

Lokalt netmedie har droppet Vejle-nyheder

Annonce