Annonce
Hedensted

Østjyske borgmestre vil have E45 forrest i køen: Midtjyske motorvej kan ikke aflaste den østjyske motorvej

Motorvejen E45 ved Hedensted vil ikke i nævneværdig grad blive påvirket af en ny Midtjyske Motorvej. Arkivfoto: Michael Svenningsen
En ny Midtjyske Motorvej vil kun betyde mellem 300 og 900 færre biler på E45 nord for Vejle, viser tal fra Vejdirektoratet. Vvm-redegørelsen understreger, at det haster med en udvidelse af E45, mener de 12 østjyske kommuner i Business Region Aarhus.

Hedensted: En ny motorvej fra Haderslev op forbi Billund til Give vil kun have meget begrænset effekt på E45 nord for Vejlefjordbroen.

Det viser den såkaldte vvm-redegørelse fra Vejdirektoratet om anlægget af en Midtjyske Motorvej. Rapporten blev offentliggjort onsdag. Mens en Midtyske Motorvej - eller hærvejsmotorvejen, som den også kaldes - vil betyde, at Vejlefjordbroen vil slippe for mellem 3000 og 9700 bil i døgnet, alt efter hvilken løsning man vælger, vil E45 forbi Hedensted og Horsens kun slippe for mellem 300 og 900 biler i døgnet.

- En udvidelse af E45 skal komme før en ny Midtjyske Motorvej, det er indstillingen i Business Region Aarhus. Vvm-undersøgelsen viser, at trængslen på Østjyske Motorvej E45 er overvældende og i dag nået til et meget kritisk niveau. Det er ikke overraskende. Østjyske Motorvej E45 fra Vejle til Randers er i dag en af Danmarks mest trafikerede motorveje. I de kommende år vil trafikken endda stige meget mere. Hovedårsagen er væksten og den meget stor pendling mellem byerne i Østjylland samt ikke mindst, at 15-20 procent af den samlede trafik på motorvejen er lastbiler, siger formanden for Business Region Aarhus, Kasper Glyngø (S), borgmester i Hedensted.

Han medgiver, at Vejlefjordbroen også har store trængselsproblemer, som vil kunne afhjælpes ved Midtjyske Motorvej. Af vvm-redegørelsen fremgår det også, at hvis E45 bliver udvidet, vil effekten af Midtjyske Motorvej blive mindre.

- På en måde er de to motorvejsprojekter hinandens forudsætninger. Det er klart, at udvider man E45 mellem Randers og Hedensted, så skubber man flaskehalsen til Vejlefjordbroen. Men vores holding er, at E45 skal komme først, og så må Midtjyske Motorvej komme bagefter, siger Kasper Glyngø.

Udvidelse skal have høj prioritet

I øjeblikket er Vejdirektoratet ved at udarbejde en vvm-redegørelse for udvidelse af E45, som ventes klar til sommer. Endnu er rækkefølgen i infrastrukturprojekter ikke bestemt.

- Business Region Aarhus er allerede i tæt dialog med regeringen og Folketinget, så udvidelsen af E45 får en meget høj prioritet, når regeringen senere på året fremlægger forslag til investeringer i infrastruktur, siger Kasper Glyngø.

En ny Midtjysk Motorvej begrænser trængslen på E45 Østjyske Motorvej syd for Vejle. Virksomhederne i kommunerne langs E45 vil derfor også få øget deres tilgængelighed til arbejdskraft med størst effekt i Sønderjylland og nær Vejle.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Egtved For abonnenter

Thyra, Kasper og rigtigt mange andre risikerer at skulle vinke farvel til noget af det, som de holder meget af - meget snart

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Live valgdebat: Hvordan får vi bedre offentlig transport, hvor skal solcelleparkerne ligge, og hvilke byer skal have byggegrunde?

Vejle Boldklub For abonnenter

Minut for minut: VB vinder 3-1 efter straffesparkskonkurrence

Sport

VB videre i overtidsdrama: Sousa blev helten i 3-1 sejren over AC Horsens

Alarm 112

De afslørede sig selv: Butikstyve kom i slagsmål uden for forretningen

Alarm 112

Han kørte videre fra påkørsel: Vaks trafikant fulgte efter ham

Billund For abonnenter

Niårige Magnus har en kræfttumor i hjernen og har fået 81 gange kemo: - Vi nyder ham, mens vi har ham

Debat

Det gik ellers lige så godt?

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Lene Langelund lukker sin ellers velkørende butik i Hedensted: Har sidste åbningsdag 27. november

Danmark

Heunicke: Flere skal vaccineres hvis Danmark skal være åbent

Vejle

Alternativt bingo: Håbefuldt parti benytter sine få valgplakater som spilleplader - det er ikke specielt grønt at spille med

Vejle For abonnenter

Dømt for sygehus-svindel, de lokale lejere bor billigere, gågaden lukket for valgplakater, Vejle kåret som årets transportkommune og lokal forening ramt af global varekrise: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Billund For abonnenter

Kirkbi har købt endnu en bygning i Billunds bymidte: Prisen var 18 millioner kroner

Annonce