Annonce
Ikast-Brande

1,4 corona-millioner til Ikast-Brandes idrætsforeninger

Corona-støtte til de lokale idrætsforeninger ser således ud. Tallene kommer fra DIF og DGI's foreningspulje.
Lokale idrætsforeninger har fået både små og store beløb i støtte efter corona-nedlukningen.
Annonce

Ikast/Brande: Lige fra 300.000 kroner til Ikast FC til knap 4.000 kroner til Uhre GIF. Der er stor forskel på, hvor mange penge, idrætsforeningerne i Ikast-Brande Kommune har fået (og søgt) fra den hjælpepulje, Danmarks Idrætsforbund (DIF) og DGI lancerede i forlængelse af corona-nedlukningen af foreningslivet, som var en af konsekvenserne af statsminister Mette Frederiksens nedlukning af det danske samfund 11. marts.

På landsplan har knap 3000 foreninger fået et samlet tilskud på 84,4 millioner kroner, og i Ikast-Brande har 37 foreninger delt 1,4 millioner kroner mellem sig.

Næst efter Ikast FC er det Brande Golfklub, der med 138.240 kroner er den forening i kommunen, der har hentet flest penge fra hjælpepuljen, men også Engesvang Boldklub har med 105.794 hentet et sekscifret beløb i støtte.

Rideklubberne i Ikast og Brande har også fået en pæn økonomisk håndsrækning med henholdsvis 83.575 kroner til Ikast Rideklub og 52.335 kroner til Brande Sportsrideklub, og også Ikast KFUM har fået noget ud af at søge corona-støtte. I alt har foreningen modtaget 87.408 kroner til henholdsvis håndbold- og volleyballafdelingen.

Undlod at søge det fulde beløb

Brande Idrætsforening har modtaget 73.575 kroner fra puljen, men havde ansøgt om knap 300.000 kroner. Man undlod dog at søge det fulde beløb, oplyser klubchef Michael Koch. Det gjorde man dels på baggrund af en indtægt på ca. 120.000 kroner fra en fiktiv kamp mod FC Midtjylland i maj, dels fordi man i klubbens bestyrelse er af den holdning, at en hjælpepakke skal gøre størst nytte, hvor der er brug for den.

De 73.575 kroner skal dels være med til at dække de mistede indtægter fra den aflyste BIF-Cup, dels lukke nogle af de huller, der er opstået rundt omkring, blandt andet som følge af tabt omsætning cafeteriet.

Desuden har Brande IF søgt om 46.000 kroner fra en anden pulje, DIF og DGI’s sommeraktivitetspulje. Pengene herfra skal blandt andet bruges på at tilbyde 100 gratis prøvemedlemsskaber, oplyser Michael Koch. DBU’s pigeraket har allerede været på besøg på Brande Stadion, og så skal der være lidt til klubbens ledere som tak for deres indsats i en mærkelig periode, oplyser klubchefen.

Uhre GIF’s kasserer Kurt Sørensen oplyser, at foreningen havde søgt om godt 11.000 kroner til dækning af omkostninger i forbindelse med den aflyste gymnastikopvisning i marts.

- Vi havde nået at købe alle opvisningsdragterne, men vi fik ingen entréindtægt. Vi søgte så om den manglende indtægt fratrukket den sparede musik, dekorationer med mere, oplyser Kurt Sørensen, som har regnet sig frem til, at det bevilgede beløb svarer til 36 procent af det ansøgte beløb.

I "gamle" Nørre Snede kommune er det Ejstrupholm Motion & Fitness og Nørre Snede GF, der topper med et støttebeløb på henholdsvis 35.388 kroner og 25.126 kr. I den beskedne ende er der blandt andet Højderyggens Gymnastik Forening med 5319 kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: 1,3 millioner danskere tilbydes test for antistoffer mod corona

Vejle

Smittetrykket er fortsat bekymrende højt: Se de nyeste coronatal for Vejle her

Annonce