Annonce
Børkop

1. verdenskrigs afslutning markeres i Smidstrup

Smidstrup Museum sender de besøgende tilbage i tiden. 1. september holdes der, på museet, er foredrag om 1. verdenskrig. Foto: Yilmaz Polat
Smidstrup var ikke direkte berørt af 1. verdenskrig, men inddirekte var en del af borgerne berørt af krigen. Museet byder på foredrag om den store krig.

Smidstrup: Vi nærmer os 100 året for genforeningen efter 1. Verdenskrig. Det var i 1920, at Danmark atter blev genforenet.

Det fandt sted længere mod syd ved Kongeåen men krigen og genforeningen trak tråde længere nordpå.

- Selvom Smidstrupområdet ikke var en del af det geografiske område, var de fleste familier nord for grænsen direkte eller indirekte berørt af krigen. Derfor mener vi, at et foredrag om dette emne også er aktuelt for os, lyder det fra Smidstrup & Omegns Museum, der er vært for et foredrag om emnet.

Foredraget finder sted søndag 1. september klokken 14-16 på museet.

Tidligere viceborgmester og historiker, Peter Christian Jacobsen, kalder sit foredrag ”Fra kong Vermund til Christian X”. Foredraget ledsages af billeder og handler om tiden op til, under og efter 1. Verdenskrig.

- Vi skal høre om, hvordan Slesvig først blev tabt for Danmark og siden, da mange havde opgivet håbet, delvis kom tilbage, lyder det fra museet.

Alle er velkomne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Annonce