Annonce
Vejle

10 år med vintermaraton - de løber også parvis søndag

Det er mere hyggen end tiderne, der spiller en rolle for de deltagere, der stiller til start ved det årlige vintermaraton, der har start og mål i DGI Huset Vejle. Her er det fra 2017-udgaven. Arkivfoto

Søndag trodser mere end 500 maratonløbere vinterkulden og løber maraton i Vejle Ådal. Det er 10. år i træk.

Vejle: Det er de inkarnerede motionister, der stiller til start søndag formiddag ved DGI Huset.

Godt 42 kilometer i vinterkulden skal de tilbagelægge, og for mange af dem er det 10. år i træk, at de deltager i det årlige Dr. Nielsen Vinterhygge maraton i Vejle.

Arrangørerne Vejle IF og DGI Huset kalder det et jubilæumsløb, og med en snes deltagere fra Norge og Tyskland strækker DGI Husets direktør Roland Christiansen sig også til at kalde det en international begivenhed.

- Starten går klokken 10 fra hal 1, og vi forventer, at vinderen er i mål ved 13-tiden. Der er masser af stemning ude på ruten, hvor hvert depot er klædt ud og har en fest. Jeg nævner i flæng "Find Holger-tema", "Blues Brothers-tema" og "Tyroler-tema". Løbet er blevet en klassiker i maratonmiljøet i Danmark på grund af hyggen og fællesspisningen i Spektrum efter løbet. Løbetider betyder mindre her. Hyggen og fællesskabet er derimod i centrum, siger Roland Christiansen.

Fredag eftermiddag havde præcist 500 løbere meldt sig til arrangementet, som har et loft på 1000 løbere.

Denne gang løbes der også et parmaraton, hvor to løbere deler ruten, og her stiller foreløbig 69 par til start. Det er fortsat muligt at tilmelde sig på selve løbsdagen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Smæk for skillingerne: Bokselandskamp i Vejle

Annonce