Annonce
Fredericia

10-årig risikerer udvisning: Borgmester opfordrer til hurtig handling

10-årige Wasuthon Nielsen risikerer at blive smidt ud af Danmark efter tre år i landet. Hans tante Praphatsanun Nielsen har adopteret ham, og de bor sammen med hendes mand Niels Jørgen Fries Nielsen i Taulov. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Sagen om den tiårige Guide fra Taulov, som risikerer udvisning til Thailand, gør indtryk på borgmester Steen Wrist (S). Han vil ikke blande sig i sagsbehandling, men han opfordrer til, at myndighederne handler hurtigt, så familien kan få afklaring.

Fredericia: I snart tre år har Wasuthon "Guide" Nielsen boet og gået i skole i Taulov, men nu risikerer han at blive smidt ud af Danmark.

Sagen gør indtryk på Fredericias borgmester Steen Wrist (S).

Han opfordrer til hurtig handling i sagen om drengen, der kom til Danmark for Thailand.

Annonce

- Familien står i en ulykkelig klemt situation mellem forskellige situationer og lovgivning, der ikke tager hånd om den situation, de står i. Jeg ved godt, man ikke kan lovgive sig ud af ethvert tænkt eksempel. Men så håber jeg, man kan kigge lidt mere på det individuelle og vurdere fra sag til sag og fra barn til barn, siger Steen Wrist.

Wasuthon "Guide" Nielsen har i snart tre år gået på Fjordbakkeskolen i Taulov, hvor han har mange gode venner.

Han kom til Danmark, efter at han var blevet adopteret af sin tante, Praphatsanun Nielsen, som også har opdraget ham i Thailand, fra han var lille. Hun er gift med danske Niels Jørgen Fries Jensen, og familien bor i Taulov.

Velfungerende dreng

Men Guide har fået afslag på opholdstilladelse, og de danske myndigheder anerkender ikke den thailandske adoption. De seneste år har familien både kørt en adoptionssag i Danmark og en sag om opholdstilladelse.

Det er en sag, der kalder på hastighed. At det bliver prioriteret, at nogen kigger hurtigt på det. Lige nu står han til at blive sendt ud af landet, men til hvad?

Steen Wrist

Men nu er udrejsekravet kommet tættere på, efter at Hjemrejsestyrelsen har indkaldt familien til møde. Borgmester Steen Wrist understreger, at det ikke er hans opgave at sagsbehandle, og at han kun kender sagen fra sidelinjen.

Sagen om tiårige Wasuthon "Guide" Nielsen fra Taulov har gjort indtryk på borgmester Steen Wrist. Arkivfoto: Søren Gylling

- Når jeg ser på sagen, så virker det til at være en velfungerende dreng, som har familie og venner i Taulov, hvor han går i skole. Det gælder om at støtte barnet i den udvikling. Men det er jo bare set udefra. Det er en statsopgave at behandle sagen. Det, vi kan gøre som kommune, er at sikre ham en god skolegang, der giver rammer for både leg og læring, siger Steen Wrist.

Annonce

Kalder på hastighed

Borgmesteren opfordrer til, at myndighederne hurtigst muligt sørger for en afklaring for familien. Han vil kontakte udlændingeminister Mattias Tesfaye (S).

- Det er en sag, der kalder på hastighed. At det bliver prioriteret, at nogen kigger hurtigt på det. Lige nu står han til at blive sendt ud af landet, men til hvad? For barnets skyld og for familiens skyld skal der hurtigst muligt findes en afklaring, siger borgmesteren.

Da Fredericia Dagblad skrev om sagen i mandags, sagde drengens far Niels Jørgen Fries Nielsen følgende:

- Det ville være helt urimeligt at sende ham til Thailand, efter at han har været i Danmark i snart tre år nu. Han trives og har det godt her med sine kammerater. Han bor her med sin mor, og han opfatter også mig som sin far nu, siger Niels Jørgen Fries Nielsen.

Familiens advokat Eddie Khawaja har til Fredericia Dagblad udtalt, at Wasuthon Guide Nielsen befinder sig i et vakuum.

- Hjemrejsestyrelsen må forholde sig til, at det land, de vil sende barnet til, mener, at moderen opholder sig i Danmark. Det vil sige, at der ikke er nogen formelle og legale omsorgspersoner i landet, sagde advokaten mandag til Fredericia Dagblad.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Vejle Boldklub For abonnenter

Live: VB spiller kamp nummer 13 - kommer sejren mod FC Nordsjælland?

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Trods vejlukning i aftentimer: Derfor er indfaldsvej først færdigasfalteret en uge senere end planlagt

Navne For abonnenter

Så skal der drikkes champagne: Alle naboer er inviteret til Irmgards 103-års-fødselsdag

Navne

Når røgkanonen fyres af ved et uheld, kan Lotte nulstille systemerne

Alarm 112 For abonnenter

Nu begynder legeplads-retssagen snart: Kommunen kan højst ende med en bøde

Navne

Den gamle landmand har drejet masser af liv ud af døde stykker træ

Vejle For abonnenter

Er det smart eller plat? I Nordsjælland går de på arbejde i pyjamas - og det kan også komme på tale i Vejle

Fredericia

Ny meningsmåling: Sådan ser byrådet ud efter valget

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Afstemning: Hvilken af disse byer giver det mest mening at få en bybusrute til - hvis du skulle bestemme

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Egtved

Provokerende udsagn om bybusser og folk i millionvillaer har vakt opsigt: Det her er langt under lavmålet, mener Vejles viceborgmester

Alarm 112 For abonnenter

26-årig anholdt i Vejle i stor narkosag: Fik en liter amfetaminolie sendt til Vejle med posten

Billund

Borgmesterkandidat kom hjem til indbrud: - Alt er hældt ud af alle skabe og skuffer

Annonce