Annonce
Hedensted

Ti-årige Noah sover i forældrenes indkørsel hver nat: Jeg vil blive ved

Ti-årige Noah er spejder. Han har - med undtagelse af 19 nætter - sovet i telt hver nat siden 13. juli sidste år. Foto: Mads Dalegaard
Noah Kjærsgaard Rasmussen er spejder i Løsning og har siden juli 2019 gået benhårdt efter et Snorky-mærke, som han skal sove i telt i 365 dage i en periode over 400 dage for at opnå.
Annonce

Løsning: Når klokken slår ni hver aften forlader ti-årige Noah Kjærsgaard Rasmussen sin mor, far, lillebror og lillesøster og går få meter fra hoveddøren ud i indkørslen.

Her står et bredt, mørkegrønt telt, som han frivilligt træder ind i med sin sovepose og lommelygte – og forholdsvis kort tid efter lukker han sine øjne.

I dette telt sover Noah nemlig hver aften. Eller, i al fald tæt på hver aften.

Den ti-årige spejder og fjerdeklasseelev er nemlig på jagt efter det såkaldte Snorky-mærke, som tages ved at sove i telt 365 dage over en periode på op til 400 dage.

- Jeg syntes, det kunne være hyggeligt, sejt og spændende. Jeg har en ven, som selv har sovet i telt i et år, og når han havde gjort det, ville jeg også gøre det, siger Noah Kjærsgaard Rasmussen, der har gået til spejder siden femårsalderen.

Annonce

Bliver noget bøvl

Ideen til telt-projektet fremlagde den ti-årige for sin mor og far på en køretur hjem fra McDonald’s i sommerferien 2019.


Jeg syntes, det kunne være hyggeligt, sejt og spændende. Jeg har en ven, som selv har sovet i telt i et år, og når han havde gjort det, ville jeg også gøre det.

Noah Kjærsgaard Rasmussen


Det fik i første omgang forældrene Jan Rasmussen og Helle Kjærsgaard til at spærre øjnene op, men de indvilligede alligevel i sønnens forslag til det nye overnatningssted.

- Vi sagde til ham, at det måtte han gerne, hvorefter vi kiggede på hinanden og tænkte, at det her bliver godt nok noget bøvl, siger en smilende Jan Rasmussen.

Annonce

Telt var ved at lette

Bøvl eller ej indledte Noah telt-tilværelsen 13. juli sidste år, efter at forældrene fik sat et telt op i indkørslen på Skærvetoften i Løsning.

Det er i dette telt i indkørslen, at Noah træder ind hver aften klokken ni - og bliver vækket den efterfølgende morgen klokken syv, når han skal i skole. Noah er nu ikke længe fra at få det såkaldte Snorky-mærke, som man får ved at sove i telt 365 dage over en periode på 400 dage. Foto: Mads Dalegaard

Hidtil har den ambitiøse spejder-entusiast kun misset 19 nætter, som enten har været på grund af ferier eller uvejr – eller begge ting på samme tid.

- Vi var på skiferie i Schweiz i februar, hvor vi havde taget et pop-up telt med, han kunne sove i, men der var tre storme på en uge. To nætter var vi ude at hente ham, fordi teltet var ved at lette. Han opdagede ingenting og sov bare videre, så vi er nok mere bekymret, end han er, fortæller et grinende forældrepar.

- Ja, og så får jeg heller ikke lov til at sove i teltet, når jeg besøger min mormor eller farmor, men jeg har heldigvis mange dage endnu at give af, siger Noah Kjærsgaard Rasmussen, der godt nok var lidt vissen, da farmand hentede ham under de blæsende vinternætter i Schweiz, hvor det første, han spurgte om, var, hvorvidt natten nu talte i hans jagt på spejdermærket.

Noah hverken fryser eller får ondt i ryggen, når han har tilbragt natten i indkørslen i Løsning.

- Jeg fryser aldrig! Mine forældre har givet mig en sovepose, som kan klare minus 17 grader, og jeg har fået noget indbygget gulvvarme og sover på tre centimeter liggeunderlag om vinteren, fortæller Noah Kjærsgaard Rasmussen, der i starten af telt-projektet fik selskab af enten far eller mor i weekenden, ligesom han både har haft mormor og sin syvårige lillesøster Liva med derude, som dog var mindre begejstret for forholdene.

- Liva var herude i fem minutter og sagde så "Noah, jeg går ind og siger det til mine forældre, jeg gider ikke sove herude", fortæller en forundret Noah Kjærsgaard Rasmussen, som i hverdagen bliver vækket af sin mor klokken syv med en højlydt fløjten.

Annonce

Snorky-mærke i sigte

Nu kan Noah – men først og fremmest forældrene – dog begynde at se en ende på det.

Hvis alt går efter planen, vil Noah nemlig tilbringe sin sidste nat i teltet 1. august, hvorefter han får overrakt sit Snorky-mærke og må udskifte udgangen til indkørsel med indgangen til drengeværelset. Men sidstnævnte ser han ingenlunde frem til.

Tour de Hedensted - Løsning

Løsning har 4.116 indbyggere og er dermed en af de største byer i Hedensted Kommune.

Byen betjenes af to 0.-9. klasses skoler, Løsning Skole og Stjernevejsskolen, og har børnehaven Tippen.

Løsning er især kendt for naturområdet Skærven, hvis kuperede terræn er opstået som følge af tidligere tiders produktion af skærver til jernbanen.

- Jeg vil så gerne blive ved! Det kan være, jeg bare lige kan tage et halvt år mere, spørger Noah forældrene, som reagerer med smil og to gange hovedrysten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Beboertalsmand efter flere smittetilfælde på Søndermarken: Regionen bør tilbyde corona-test til alle i Løget

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Annonce