Annonce
Erhverv

10 drenge fra Korskærparken etablerer egen mikrovirksomhed

10 teenagedrenge fra Korskærparken er i samarbejde med organisationen Mind your own business i gang med at etablere deres egen mikrovirksomhed. Arkivfoto: Morten Pape
Organisationen Mind Your Own Business står bag et nyt projekt i Korskærparken i samarbejde med lokale erhvervsfolk og helhedsplanen.
Annonce

Fredericia: Som led i et nyt projekt går 10 drenge fra Korskærparken i efteråret i gang med at udvikle deres egen mikrovirksomhed.

Det er organisationen Mind your own business, der står bag. De har trukket på hjælp fra Business Fredericia og projektchef i den boligsociale helhedsplan Kasper Søstrøm.

Teenagedrengene skal de næste otte måneder arbejde med projektet sammen med en række venturepiloter - en form for mentorer - fra det lokale erhvervsliv.

- Drengene er i gang med at finde det projekt, de vil arbejde med. Samtidig er vi i fuld gang med at finde de lokale kræfter fra erhvervslivet, som skal støtte op om drengene i det daglige arbejde som venturepiloter, fortæller direktør i Mind your own business Maria Kavita Nielsen og fortsætter:

- Det kræver, man har lyst til at være sammen med de unge, at man har tålmodighed og har lyst til udvikling, når det bliver svært. Venturepiloterne kan bidrage med deres viden fra erhvervslivet, siger hun.

Det kræver, man har lyst til at være sammen med de unge, at man har tålmodighed og har lyst til udvikling, når det bliver svært. Venturepiloterne kan bidrage med deres viden fra erhvervslivet.

Direktør Maria Kavita Nielsen

Annonce

52 mikrovirksomheder

Det er første gang, Mind your own business kommer til Fredericia. Men virksomheden har erfaring med lignende projekter fra en række andre danske byer. Det er et tilbud til drenge i udsatte boligområder. Med iværksætteri som udgangspunkt skal drengegruppen etablere, drive og udvikle deres egen lille virksomhed.

Mind your own business har siden 2010 etableret 52 mikrovirksomheder over hele Danmark. Det er sket i samarbejde med det danske erhvervsliv. Den rådgivende ingeniørvirksomhed Rambøll er tilknyttet som mentor. Organisationen kører otte projekter om året.

- Vi anbefaler drengene, at skole og uddannelse er det vigtigste, og så har man det her ved siden af, forklarer Maria Kavita Nielsen.

Nogle af de tidligere projekter har blandt andet beskæftiget sig med salg af tøj, smykker og gadgets. På Nørrebro var et af projekterne et motionsløb. De unge tjener ikke penge i projektet, men investerer deres indtjening i mikrovirksomhedens udvikling.

- Nogle af de resultater, vi ser, er, at de bliver bedre til at gå i skole, får et bedre netværk og får mere kendskab til mulighederne i det danske samfund, når det handler om arbejdsmarkedet, fortæller hun.

Annonce

Unge iværksættere

Lokale venturepiloter skal hjælpe de unge med udviklingen af deres virksomhed. Her har Business Fredericia været på banen for at hjælpe med at finde nogle frivillige erhvervsfolk. Stephen Bihl fra Business Fredericia har kontakt med mange iværksættere og ser de egenskaber, som de unge kan se frem til at få.

- De unge får udvidet sit netværk og får en titel på sig. Der er nogen, som er afhængig af dem, og de vokser med opgaven. Det med at blive taget seriøst er vigtigt, siger Stephen Bihl.

Business Fredericia er i forvejen involveret i en række iværksætterprojekter som Makerspace på Bülows Kaserne og projekter på ungdomsuddannelsen IBC.

- Jeg vil gerne slå et slag for iværksætteri. Jo tidligere de unge træder ind som iværksætter, jo bedre, siger han.

Annonce

Camp i København

Blandt de unge var der stor interesse for at være med i Mind your own business' projekt. Det fortæller projektleder i den boligsociale helhedsplan Kasper Søstrøm.

- 40 unge mødte op til informationsaften. De skulle skrive en ansøgning for at blive taget i betragtning. Der ligger et stort stykke arbejde i det for de unge. Pengene fra virksomheden går tilbage til udvikling. Der er ikke et økonomisk incitament for dem. Det handler om at opnå kompetencer, forklarer Kasper Søstrøm.

- Det er en proces med læring for de unge. Det handler om at møde til tiden, økonomi, markedsføring og så videre. Det er rigtig gode kompetencer at få, fastslår han.

De unge er med i projektet i otte måneder og skal blandt andet på camp i København hos Mind your own business.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Vejle For abonnenter

Oprykningsfest blev sparket i gang på Lucky’s: - Lykkeligere kan man ikke være

Annonce