Annonce
Vejle

10 måneder før valget: Venstre vil være mere bidsk

Venstre rokerer rundt i Vejle Byråd. Christoffer Melson (fra venstre) forlader Vejle Byråd - Per Olesen får opgaven som "politisk ordfører", mens Lars Schmidt skal være gruppeformand. Arkivfotos: Vejle Kommune
Per Olesen bliver politisk ordfører, mens Lars Schmidt overtager Christoffer Melsons post som formand for byrådsgruppen.

Vejle: Venstre vil bide mere fra sig i Vejle Byråd.

Det står klart, efter at den 10 politikere store gruppe i aftes bakkede op om et forslag fra borgmester Jens Ejner Christensen.

- Gruppen var med på, at vi får en politisk ordfører, og jeg har peget på Per Olesen, siger borgmesteren.

Annonce

Beslutningen falder sammen med, at partiet skifter gruppeformand.

Som Vejle Amts Folkeblad kunne fortælle forleden, trækker Christoffer Melson sig fra byrådet for at hellige sig sit folketingsarbejde. Derfor skulle gruppen i går vælge en afløser - og det bliver Lars Schmidt.

Traditionelt er gruppeformanden også den, der rejser sig i byrådssalen og fremfører partiets synspunkter:

- På den måde har gruppeformanden først stået for de politiske debatter i byrådssalen, og så bagefter skullet forhandle med byrådets øvrige partier for at finde løsninger. Nu vælger vi en anden model, så vi kan synliggøre vores politiske holdninger bedre, forklarer borgmesteren.

Opdelingen mellem gruppeformand og politisk ordfører er kendt fra Folketinget - men endnu uprøvet  i Vejle Byråd. Men ifølge borgmesteren er der eksempler på en lignende opsplitning i andre store kommuner.

Satte brand i debat

Hvordan det kommer til at fungere, fik vi et eksempel på ved det seneste byrådsmøde. Her satte Per Olesen brand i debatten om farvel til TrekantBrand og goddag til et kommunalt beredskab. Her gjorde han klart opmærksom på, at Venstre var imod den beslutning, flertallet i byrådet havde truffet.

- Og ja - det er jo et eksempel på, at vi kan tale om vores politiske holdning - samtidig med, at jeg loyalt arbejder i forhold til den beslutning, flertallet har taget, siger Jens Ejner Christensen.

Venstres gruppe brugte ifølge borgmesteren en time på at drøfte gruppeformandsposten:

- Der var ingen afstemning. Efter snakken stod det klart, at der var opbakning til Lars Schmidt.

Den nye gruppeformand har været medlem af byrådet siden 2010 og er medlem af natur- og miljøudvalget og kultur- og idrætsudvalget.


Vi vil gerne kunne tale om vores politik, samtidig med, at vi kan samarbejde bredt i byrådet.

Jens Ejner Christensen (V), borgmester i Vejle


Lars Schmidt overtager posten fra Christoffer Melson på byrådsmødet i marts. Her træder Chrisoffer Melson ud af byrådet og bliver afløst af partiets førstesuppleant, John Bille.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce