Annonce
Billund

10 millioner på vej til genopretninger i naturen

Vandløb skal have fjernet deres spærringer, og det skal undersøges, om der skal etableres et vådområde i Filskov, og om Plougslund Bæk og Engebæk skal gensnoes. Arkivfoto
Flere steder i Billund Kommune skal spærringer fjernes fra vandløb. Desuden skal det undersøges, om Engebæk og Plougslund Bæk kan blive gensnoet, og om der kan etableres et vådområde i Filskov.

Billund Kommune: Flere steder i kommunen kan vandområderne se frem til en hjælpende hånd. Fiskeristyrelsen sender en pose penge på samlet mere end 10 millioner kroner til Billund Kommune, og de skal blandt andet bruges på fire steder i kommunen at skabe fri passage ved vandløb.

Det er ved Krogager Dambrug, Filskov Dambrug, Utoft Dambrug samt ved Kanalen i Sdr. Omme, at der skal skabes fri passage for flora og fauna.

- Det er noget, der skal laves, og det er da rart, at der følger penge med fra staten, når der er tale om en skal-opgave, siger Per Nyhus (DF), der er formand for teknik- og miljøudvalget i Billund Kommune.

Selvom opgaven er påbudt, og selvom staten sender penge til formålet, skal Billund Kommune formelt nikke ja, og det har politikerne altså ingen problemer haft med.

Annonce

Det er rigtigt fint at få fjernet nogle af de spærringer, vi har i vores vandløb. Det tror jeg, at vi alle sammen er glade for.

Per Nyhus (DF), formand, teknik- og miljøudvalget

Tidsplanen skrider

Udvalgsformanden ser frem til, at områdets vandløb bliver renoveret og gjort i bedre stand.

- Det er rigtigt fint at få fjernet nogle af de spærringer, vi har i vores vandløb. Det tror jeg, at vi alle sammen er glade for, siger Per Nyhus.

Også andre steder i kommunen vil naturen blive set efter i sømmene. Ved Fiskerivej i Filskov er der planer om etablering af et vådområde, og flere bække kan muligvis se frem til at få deres snoninger tilbage.

I hvert fald har Billund Kommune modtaget midler, der skal bruges til en forundersøgelse af, hvorvidt det kan lade sig gøre at få Plougslund Bæk til at sno sig igen. Det samme er tilfældet ved Engebæk, hvor der desuden er planer om at undersøge muligheden for at hæve vandløbsbunden samt at etablere et okkerfældningsbassin.

Projekterne skal være ført ud i livet inden udgangen af 2021, men det bliver næppe tilfældet.

- Vi har fået at vide, at der er lang vej endnu, så der kommer nok ikke til at ske noget fysisk i år. Mellem linjerne har vi også fået at vide, at der er stor sandsynlighed for, at fristen for at lave det bliver udsat, fordi systemet er meget tungt, siger Per Nyhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politiet kom først og slukkede kælderbrand

Annonce