Annonce
Give

10 nye plejeboliger har allerede fået beboere

En af drivkræfterne bag Meta Marie-hjemmet i Gadbjerg, bestyrelsesmedlem Thokil Hansen, blev hædret med Mariehøne-nålen af fondsdirektør Bo Kristiansen. Foto: Jim Hoff
Friplejehjemmet Meta Marie kunne fredag efter flere forsinkelser indvie sit nye afsnit med 10 nye boliger. Projektet har krævet stor indsats af alle omkring friplejehjemmet.
Annonce

Gadbjerg: Starten af april blev til midten af august før Friplejehjemmet Meta Marie kunne holde indvielse på sit nye afsnit.

Det nye afsnit ligger "lige på den anden side af vejen", som hedder Sejershaven. Her var der fredag indvielse af plejehjemmets 10 nye boliger. Men de nye boliger ikke alt, hvad det nye afsnit indeholder.

Med indvielsen har Meta Meriahjemmet fået et såkaldt skærmet afsnit. Det er specielt indrettet til mennesker med demens.

- De 10 boliger, der er inspireret af moderne demensboliger i Holland, har et fællesrum, et wellnessrum samt en stor flot sansehave. Og snart åbner vi også et snoozlerum på stedet, fortalte Meta Mariehjemmets leder Karina Lange til de mange fremmødte til indvielsen.

Et snoozlerum giver en række muligheder for at målrette en række stimuli til mennesker, der har brug for en særlig form for sansestimulering. Det drejer sig ikke mindst for demente og dermed også indirekte deres pårørende.

Karina Lange kunne også fortælle, at de 10 nye boliger allerede har fået nye beboere.

De gør det godt her i Gadbjerg på mange fronter og har succes med det, de foretager sig. Derfor er et også både klogt og vigtigt af os i byrådet og i seniorudvalget at både se og lytte til de ting, de gør her på stedet.

Kenneth Fredslund Petersen, formand for seniorudvalget

Annonce

På venteliste

Men ikke nok med det: Der er allerede mennesker skrevet op på venteliste til det nye afsnit.

Det er også lykkedes for friplejehjemmet at få fat i det nødvendige personale. I starten af året forekom det ellers at være den største udfordring, fordi en ansættelse på plejehjemmet i Gadbjerg forudsætter egen bil. Den kollektive transports køretider passer dårligt med skiftende vagter og weekendarbejde. Men det problem er blevet løst.

Det samme er de mange små og store forhindringer, der havde rottet sig sammen og blev ved med at forsinke projektet. Det testede ifølge både Karina Langes og fondsdirektør i Mariehjemmene Bo Kristiansens indlæg tålmodet og fleksibiliteten hos både personale, frivillige og ledelsen.

- Men I har alle klaret det fremragende og vist både stor forståelse og tålmodighed. Personalet har gjort det fremragende i en tid med aktiviteter og gang i den på begge sider af vejen, og det er godt gået, lød det rosende fra Karina Lange.

Ikke mindst de sidste par måneder inden indvielsen har trukket tænder ud på de involverede parter.

Så hvordan klarer man sådan en periode? Bo Kristiansen havde et bud på et par af grundene til at Meta Mariehjemmet havde klaret den lange, trælse periode.

-Mariehjemmene er helt grundlæggende baseret på frivillige og ildsjæleri. Og her fremstår Metas Marie-hjemmet som et ypperligt eksempel på, hvor langt man, ud over at have en dygtig ledelse og dygtige medarbejdere, kan komme med gode, stærke og ambitiøse frivillige, lød det fra Bo Kristiansen.

Han benyttede lejligheden til at uddele hædersbevisninger til at par af de frivillige. Thorkil Hansen og Aage Bonde har været med fra starten af det mangeårige arbejde med først at få plejehjemmet etableret og siden få det til at fungere bedst muligt med mange tilbud til beboerne.

De blev begge hædret med "Mariehøne-nålen". Det var dog kun Thokil Hansen, der modtog den ved indvielsen. Aage Bonde var forhindret at være til stede.

Også formanden for Meta Mariehjemmets bestyrelse Mette Fjord Nielsen havde masser af ros til ledelse og personale. Hun tog indvielsen af de 10 nye boliger som et bevis på, at Meta Marie løbende formår at udvide og udvikle behovet for boliger.

Det nye afsnit er delt op med fem boliger på hver side af en havegang og med mindre terrasser til hver enkelt lejlighed. Foto: Jim Hoff
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Vejle For abonnenter

Oprykningsfest blev sparket i gang på Lucky’s: - Lykkeligere kan man ikke være

Annonce