Annonce
Egtved

100 år med lastbiler

Thomas Nielsen (tv.) overtog i 2010 transportvirksomheden efter sin far Niels Th. Nielsen. De er henholdsvis fjerde og tredje generation i virksomheden, der i år kan fejre, at det er 100 år siden, virksomheden erhvervede sin første lastbil. Foto: Mette Mørk
Vognmandsfirmaet Niels Th. Nielsen ApS kan i år fejre, at det er 100 år siden, virksomheden købte sin første lastbil. Samtidig kan indehaver Thomas Nielsen, der er fjerde generation i virksomheden, fejre 50 års fødselsdag.

Nørup: Vognmandsfirmaet Niels Th. Nielsen ApS kan i dag, lørdag, fejre et skarpt hjørne i virksomhedens historie. Det er nemlig nu 100 år siden, virksomheden erhvervede sin første lastbil.

- Indtil da blev ting fragtet med hestevogn. Prøv at forestille dig, hvor lang tid det har taget at køre varer med hestevogn her fra Nørup til eksempelvis Vejle Havn og tilbage igen. Samtidig er det også begrænset, hvor meget vægt en hestevogn kunne bære. Lastbilen gjorde, at man for alvor kunne transportere ting omkring, fortæller Thomas Nielsen, der er indehaver af vognmandsfirmaet.

Han er fjerde generation i virksomheden, som hans oldefar Niels Th. Nielsen startede omkring 1908. Dengang hed virksomheden Nørup Mølle, og opgaverne bestod i at køre rundt til de omkringliggende gårde og hente korn, male kornet på møllen og levere melet tilbage. Ind imellem skulle der også køres varer til og fra Vejle.

Da Thomas Nielsens bedstefar overtog virksomheden omkring 1933, blev den delt op, så mølleriet blev en afdeling for sig, og transportvirksomhed for sig. Alligevel holdt man fast i navnet Nørup Mølle indtil engang i 1960'erne, hvor Thomas Nielsens far, der også hedder Niels Th. Nielsen, havde overtaget.

Annonce

Prøv at forestille dig, hvor lang tid det har taget at køre varer med hestevogn her fra Nørup til eksempelvis Vejle Havn og tilbage igen. Lastbilen gjorde, at man for alvor kunne transportere ting omkring.

Thomas Nielsen, indehaver

Primært korn og foderstoffer

Nok er der gået 100 år, siden den første lastbil blev en del af vognmandsforretningen, men transport af korn og foderstoffer er stadig hovedbeskæftigelsen i virksomheden i dag - Thomas Nielsen gætter på, at omkring 95 procent af alle kørsler er med korn og foderstoffer. I dag kører virksomhedens lastbiler dog rundt i hele landet for at hente og aflevere korn og foderstoffer.

- Det er det, vi har forstand på og ved rigtig meget om. Der er meget store krav til blandt andet hygiejne og dokumentation, og der er brug for særlige vogne til transport. Vi har over mange år opbygget meget stor viden og erfaring, og det er noget, vores kunder lægger vægt på, forklarer Thomas Nielsen.

Virksomheden råder i dag over seks lastbiler, der kan transportere cirka 35 tons ad gangen. Da hver lastbil typisk kører fire ladfulde om dagen, transporterer de seks lastbiler tilsammen cirka 800 tons korn og foderstoffer hver eneste dag.

- Det er nogle helt andre mængder, end da man kørte med hestevogn, siger han med et lille grin.

Tilfreds med størrelsen

Thomas Nielsen, der har drevet virksomheden siden 2010, er rigtig godt tilfreds med virksomhedens størrelse i dag.

- Vi er en af de mindre virksomheder i branchen, men vi har en kapacitet, der gør, at vi kan omstille os på ingen tid. Det giver en fleksibilitet, som kunderne kan lide, forklarer han og fortsætter;

- Samtidig vil jeg også gerne køre lastbil selv af og til og ikke bare sidde på kontor hele tiden. Det sikrer, at jeg har en føling med det hele. Det ville ikke være muligt, hvis vi havde flere lastbiler.

I anledning af jubilæet har Thomas Nielsen været i gemmerne og fundet dette billede af en af de fine, gamle lastbiler. Dengang hed virksomheden stadig Nørup Mølle. Foto: Mette Mørk

Jubilæum og fødselsdag

I dag, lørdag, markeres 100 års-jubilæet for virksomhedens første lastbil med en stor fest i Nørup for familie, venner, kunder og forretningsforbindelser. Samtidig kan Thomas Nielsen fejre, at han søndag 11. august fylder 50 år

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

De hjemløse og byens andre udsatte savner et værested om aftenen

Annonce