Annonce
Billund

100 nye virksomheder i Billund Kommune i 2020

100 nye virksomheder så dagens lys i Billund Kommune i første halvår 2020. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce

Billund Kommune: Selvom coronavirus i forårsmånederne så ud til at sætte en pind i det danske iværksætterhjul, så lever lysten til at starte egen virksomhed fortsat i bedste velgående i Billund Kommune.

Der blev således stiftet 100 nye virksomheder i Billund Kommune i første halvår af 2020 mod 81 nystiftede virksomheder i første halvår 2019. Det fastslår en ny analyse fra regnskabsprogrammet Dinero.

På landsplan faldt antallet af nystiftede virksomheder dog med 12 procent i første halvår 2020 sammenlignet med første halvår 2019. Kun i 15 kommuner - herunder altså Billund - er antallet af nye virksomheder steget fra sidste år til i år.

Tallene kommer oven på et halvt år, hvor coronavirus kastede erhvervslivet ud i en voldsom krise. Fra midten af marts og to måneder frem styrtdykkede antallet af små, nye virksomheder.

En ny virksomhed er en/et nyregistreret enkeltmandsvirksomhed, anpartsselskab (ApS), iværksætterselskab (IVS), interessentskab (I/S) eller personligt ejet mindre virksomhed (PMV) i Det Centrale Virksomhedsregister (CVR).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Vejle

Se de nyeste corona-tal: Her er flest vejlensere smittede lige nu

Annonce