Annonce
Billund

104 hektar stor solcellepark på vej ved Urup

Hvis alt går vel kan en solcellepark på 104 hektar skyde op ved Urup. Solcelleparken vil være i stand til at skabe grøn energi til omkring 21.000 husstande. Arkivfoto
Ejeren af en ejendom ved Urup går med planer om at forvandle 104 hektar landbrugsjord til en solcellepark, der kan producere miljørigtig energi til 21.000 husstande. Der er tale om et projekt til 450 millioner kroner.

Urup: I løbet af et par år kan en ny og meget stor solcellepark skyde op ved Urup nordvest for Grindsted.

Det er virksomheden Lynggaard ApS, som går rundt med planer om at etablere en solcellepark på 104 hektar på ejendommen Herregårdsvej 15.

- Vi tænker på den grønne energi. Vi har i forvejen seks vindmøller stående på den ejendom, og så har vi gået og tænke på, at vi også kunne etablere solceller, fortæller Svend Stensdal, som ejer Lynggaard ApS.

Transformatorstation skal udvides

På en del af det areal, hvor Lynggaard ApS ønsker at opføre en solcellepark, er der i forvejen placeret seks vindmøller, som producerer grøn energi

.

I forbindelse med vindmølleanlægget er der tilknyttet en transformatorstation. Stationen vil skulle udvides, hvis solcelleprojektet gennemføres.

Solcelleparken vil kunne producere strøm til cirka 21.000 husstande.

Generer næppe nogen

Billund Kommune har nu modtaget den første ansøgning om opstilling af solcelleparken. Før der kan blive taget endelig stilling, skal der laves en ny kommuneplan for området. Det betyder, at forslaget skal sendes i offentlig høring, hvor folk kan komme med indsigelser, inden der fra politisk side kan gives en endegyldig tilladelse.

Derfor forventer Svend Stensdal også, at der kommer til at gå et års tid, inden han har fået grønt lys til at rejse sine solceller. Han forventer ikke, at forslaget vil medføre protester af samme omfang, som det nogle steder er set, når folk har puslet med planer om at rejse vindmøller.

- Solcellerne vil ikke lave genskin eller noget, så jeg kan ikke se, at det skulle genere nogen, siger han.

Koster 450 millioner

Planen er, at den nye solcellepark skal kunne producere 95 GWh om året. Det svarer til forbruget for cirka 21.000 husstande.

Da der er tale om et stort og omfattende - og derfor også meget dyrt projekt - er det ikke noget, som Lynggaard ApS kan klare på egen hånd.

- Jeg søger tilladelsen hjem og får lov til at sætte solcelleparken op, men vi skal have en solcelleopstiller og en investor bag. Det er et projekt til 450 millioner kroner, så det er nødvendigt med nogle investorer, siger Svend Stensdal, som er overbevist om, at det nok skal lykkes at få nogle til at investere i solcelleparken.

- Der er interesse for det, og vi har nogle emner, men det skal vi først til at arbejde med, når vi har tilladelsen, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce