Annonce
Vejle

11 år efter indvielsen: Bryggen vil have storbutikker

Butikscenter Bryggen vil gerne have lov at åbne dørene for storbutikker, men det kræver dispensation eller ændring af en helt ny lokalplan. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Butikscentret søger økonomiudvalget om mulighed for at indrette to butikker på mere end 2000 kvadratmeter.
Annonce

Vejle: 11 et halvt år efter butikscenter Bryggen slog dørene op, vil centret nu åbne for en ny type butikker.

Kunderne kommer til at opleve et center, der indeholder to storbutikker på over 2000 kvadratmeter. Det er typisk store elektronikkæder som Power, Elgiganten og lignende plus hvidevareforretninger eller byggemarkeder, der har brug for så meget plads.

Ifølge centerchef Claus Brændgaard står to lejere klar til at rykke ind. Men Bryggen kan ikke bare sige ja. Den lokalplan, der blev udarbejdet i 2005, forbyder såkaldte udvalgsvarebutikker på mere end 1500 kvadratmeter.

- Derfor har vi søgt Vejle Kommune om dispensation fra lokalplanen, fortæller centerchefen.

Siden vedtagelsen af lokalplanen i 2005 er der sket en løbende og tiltagende negativ udvikling i den generelle fysiske detailhandel. Denne udvikling nødvendiggør større fleksibilitet i butiksformer- og størrelser.

Butikscenter Bryggen i ansøgning til kommunen

Annonce

Embedsfolk: Nej til dispensation

Ansøgningen behandles søndag af byrådets økonomiudvalg. Umiddelbart er indstillingen fra kommunens planforvaltning, at det er nødvendigt med en helt ny lokalplan plus en ændring af kommuneplanen.

Helt overordnet mener forvaltningen, at ønsket om storbutikker vil være i overensstemmelse med kommunens strategi for midtbyen. Her ønsker man en midtby "i særklasse i forhold til byliv, handel og arkitektur" lyder citatet i dagsordenen til økonomiudvalgets møde. Muligheden for at handle i de store butikker vil ifølge både forvaltningen og Bryggen tiltrække flere kunder.

I sin ansøgning slår Bryggen samtidigt på, at udsigten til flere kunder også vil gøre det lettere at udleje butiksarealer. Enhver, der har handlet i Bryggen, kan se, at der ofte er ledige kvadratmeter.

De store butikker kan ifølge Bryggen indrettes ved at lægge lejemål sammen og flytte rundt på eksisterende lejere på både 1. sal og i stueetagen. Ifølge ansøgningen vil man fastholde det nuværende areal til butiksformål på 33.000 kvadratmeter, og der er heller ingen planer om at ændre på butikscentrets ydre rammer.

Annonce

Ude af Gammelhavnprojekt

Muligheden for at indrette storbutikker er opstået efter, at lignende planer er opgivet i forbindelse med Gammelhavnprojektet på posthus- og godsbanearealet overfor Bryggen. Dermed kan Bryggen umiddelbart overtage to af de tre storbutiks-reservationer, der i kommuneplanen var placeret i NPVs blandede bolig- og butiksprojekt.

Centerchef Claus Brandgaard vil ikke oplyse, hvilke butikker, der konkret står klar til at flytte ind i Bryggen, hvis politikerne siger ja. Men han håber stærkt på, at ansøgningen går igennem:

- Vi har i flere omgange rykket kommunen for at få lov. Konkurrencen om lejerne er hård, siger Claus Brandgaard.

Umiddelbart lægger forvaltningen som nævnt op til et ja til storbutikkerne - men anbefaler, at der udarbejdes en helt ny lokalplan og ikke blot dispenseres fra den nuværende. Dermed vil det typisk vare knap et år, før de nye butikker kan rykke ind.

Samtidigt skal politikerne beslutte om der skal udarbejdes et tillæg til kommuneplanen. Det kan ske parallelt med en ny lokalplan. Alternativet er, at skrive muligheden ind som en del af den reviderede kommuneplan, der vil gælde fra 2022. På den måde vil beslutningen kunne indtænkes i en revideret strategi for midtbyen, men Bryggen kommer til at vente længere på et ja.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce