Annonce
Trekantområdet

11 år efter projektet kuldsejlede: Nu er luksusboliger blevet sat til salg

- Der har været pæn interesse for at se lejlighederne, og vi har også haft et åbent hus. Men der er endnu ikke nogen, der har skrevet under, siger Elkær Mathiassen, der købt projektet på Golf Allé i 2014 på et tidspunkt, hvor kun det ene tårn var færdigt. Arkivfoto: Søren Gylling
Efter et meget langt tilløb er lejlighederne på Golf Allé i Kolding netop blevet sat til salg af erhvervsmand Elkær Mathiassen fra Vejle, der overtog det forliste projekt i 2014. Lå lejlighederne i Vejle skulle de koste en million kroner mere, lyder det fra erhvervsmanden.

Kolding: Luksuslejligheden skulle sættes til salg for et sted mellem fire og syv millioner kroner. Sådan lød vurderingen sidste år i august, da ejer af Villa Strata-projektet, Elkær Mathiassen, gav sit bud på, hvad det skulle koste at bo i lejligheder med udsigt over golfbaner og tæt på Kolding Storcenter.

Dengang var ejer Elkær Mathiassen overbevist om, at de billigste lejligheder spå Golf Allé i Kolding skulle koste i hvert fald fire millioner kroner. Men her et år efter er der barberet cirka én million kroner af prisen. Nu er lejlighederne udbudt til salg for godt tre millioner og op til seks millioner kroner.

- Jeg er sikker på, at de var blevet solgt hurtigt i Vejle. Så jeg er da spændt på, hvad der kommer til at ske. Men det er nok lidt for tidligt at gætte på, hvordan det kommer til at gå. Der har været pæn interesse for at se lejlighederne, og vi har også haft et åbent hus. Men der er endnu ikke nogen, der har skrevet under, siger Elkær Mathiassen, der købt projekt i 2014 på et tidspunkt, hvor kun det ene tårn var færdigt.

Erhvervsmanden har tjent penge på at sælge it-løsninger til sundhedssektoren og ejer i dag flere ejendomme og står også bag Bredal Kro.

Annonce

Luksuslejligheder ved golfbanen

Byggetilladelsen til fem boligtårne i Villa Strata, der ligger tæt på Kolding Golf Club, Marielundskoven og Kolding Storcenter, blev givet i 2007. Siden blev projektet skåret ned til tre tårne. Et tårn var færdigt, og byggeriet af to øvrige tårne var i gang, da den tidligere Kolding-advokat Erik de Fønss gik konkurs med byggeriet i december 2008. Erhvervsmanden Elkær Mathiassen fra Vejle købte projektet i 2014. Han driver en række selskaber, men er mest kendt for at sælge it-løsninger til sundhedssektoren.

Prissat rimeligt billigt

Projektet med luksusboligerne ved Kolding Storcenter blev inden finanskrisen sat i søen med advokat Erik de Fønns i spidsen. Selskabet bag gik konkurs i 2008, og siden har boligprojektet sneglet sig frem. I 2014 fik det nyt liv da, Elkær Mathiassen købte projektet, men der er altså gået fem år, før lejligheder i de to sidste tårne er klar til salg.

Han har tidligere forklaret, at projektet i Kolding blev forsinket på grund af, at han fokuserede på Bredal Kro, og det seneste år har han prioriteret at gøre lejligheder næsten færdige, så køber kun skal vælge garderobeskabe og køkken.

Opgaven er nu at sælge de resterende 17 lejligheder, hvor tre i det midterste tårn er udlejet, men altså skal sælges, når lejeren flytter. De mindste lejligheder har et "grundareal" på 200 kvadratmeter inklusiv balkonen, der udgør cirka en tredjedel. Hver lejlighed dækker nemlig en hel etage. De to øvrige tårne, der nu er klar til indflytning, har en "platform" på 240 og 280 kvadratmeter - også her udgør balkonen en tredjedel.

- Jeg synes, at vi har fået den prissat rimeligt billigt. Havde de her lejligheder ligget i Vejle, så havde de i hvert fald kostet én million kroner mere. Den her type ville gå som varmt brød. Der er bare et marked for luksus i Vejle. Kigger du på Vejle Øst, så er det postnummeret vest for Storebælt, der har den højeste gennemsnitsindtægt. Interessen i Vejle hænger sammen med, at folk på deres ældre dage vil ind i lejlighed. Men der er også flere yngre familier. Der er nok bare lidt bare gang i det i Vejle, siger Elkær Mathiassen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Annonce