Annonce
Sport

11 danske boksere får chancen for at komme til OL

Thomas Kyø, landstræner og elitechef i dansk boksning, er flyttet til Vejle og er den sportslige leder af det nye boksekraftcenter i Spinderihallerne. Foto: Tommy Poulsen.
Fem lokale boksere er med i truppen af boksere, der skal til udlandet for at blive testet og for at blive udtaget til OL-kvalifikationen i London i marts.

Vejle: Selv om Danmark kun har haft én bokser med til OL siden 1996, Dennis Ceylan i London i 2012, har ikke færre end 11 danske boksere fået chancen for at kæmpe sig gennem nåleøjet til De Olympiske Lege i Japan til sommer.

Landstræner og elitechef Thomas Kyø har udarbejdet en trup på 11 mand, og der er ikke færre end fem lokale boksere blandt de 11.

Danmark må kun stille med én mand i hver vægtklasse.

I weltervægt er både Jacob Bank, BK Vitus, og Sebastian Terteryan, BK Wedala, med.

Desuden er Danny Jensen, Hornslet, og Frederik Lundgaard Jensen, Pandrup, i samme vægtklasse.

De danske boksere rejste til Tyrkiet mandag morgen, mens andre danske boksere skal til Ungarn i næste uge.

Efter deres indsats afgør Thomas Kyø, hvem der skal have chancen i OL-kvalifikationsturneringen i London.

- Efter udlandsturene laver vi en sportslig vurdering af, hvem det giver mening at sende til London, siger Thomas Kyø.

Nikolai Terteryan, Sebastian Terteryan, Yvonne Bæk Rasmussen fra BK Wedala og Morten Givskov fra BK Vitus bokser i Tyrkiet, mens Jacob Bank fra BK Vitus skal af sted til Ungarn.

Der er fire kvindeboksere blandt de 11.

De seks udenbys boksere er Frederik Lundgaard Jensen, Pandrup, Danny Jensen, Hornslet, Daniel Malik, Herlev, Ditte Frostholm, Høje-Tåstrup, Melissa Mortensen, Varde, og Amalie Manich, Champs Camp.

Ved kvalifikationsturneringen i London skal der findes otte europæiske OL-deltagere i fluevægt, fjervægt og letvægt, seks i weltervægt, mellemvægt og letsværvægt og fire i sværvægt og supersværvægt.

Hvis en bokser ikke kommer gennem nåleøjet i London, vurderer vi, om de stadig har en chance i Paris. Der er ingen automatik i, at de kommer med til Paris.

Landstræner Thomas Kyø om den svære vej til en OL-billet

OL-boksere

Ved OL deltager 28 boksere i fluevægt, fjervægt og letvægt, 24 i weltervægt og mellemvægt, 22 i letsværvægt og 16 i sværvægt og supersværvægt.

Der bokses også kvalifikationskampe i Afrika, Asien og Amerika, og der er mulighed for, at værterne kan få én bokser med.

Når disse kvalifikationskampe er overstået, er der et opsamlingsheat i Paris i maj. Her er der fra tre til fem OL-billetter at bokse om, og det er boksere fra hele verden, der kan stille op i Paris.

- Hvis en bokser ikke kommer gennem nåleøjet i London, vurderer vi, om de stadig har en chance i Paris. Der er ingen automatik i, at de kommer med til Paris, siger Thomas Kyø.

Annonce

Boksecenter i Vejle

Thomas Kyø er netop flyttet til Vejle, hvor han står for den sportslige ledelse af det nye kraftcenter i boksning. Han har sin daglige gang på centret i spinderihallerne.

- Timing er uheldig. Formålet med kraftcentret er at skabe udvikling af bokserne, og jeg forventer, at vi satser på omkring 12 boksere, men lige nu handler alt om resultater. Vi står midt i en OL-kvalifikation, og det er uheldigt at satse på udvikling og resultater samtidig. Derfor går vi lige nu efter resultater, og så må udviklingen komme bagefter, siger Thomas Kyø.

Annonce

To landskampe

Der er sat dato på de to næste bokselandskampe i Vejle, 18. april og 12. december.

- Vi satser på at møde Sverige 18. april, og jeg kunne godt tænke mig at møde England i december, siger landstræneren.

- Det gav os en del problemer, at Spanien meldte fra i sidste øjeblik til landskampen i december, så nu aftales landskampene mellem formændene, og så er det op til os at fylde de sportslige rammer ud.

DABU har fået en del kritik i årenes løb for manglende fornyelse og dårlig kommunikation.

- Lige nu er jeg imponeret over vores nye ledelse med Lars Brovil i spidsen. Der kommer nye initiativer hele tiden, og det er en stor fornøjelse, siger Thomas Kyø.

Det ville dog ikke være DABU, hvis der ikke var slagsmål uden for ringen, og der er vild uenighed omkring terminerne. I gamle dage var der jysk mesterskab i januar, nordisk mesterskab i marts og dansk mesterskab i april. DM er blevet flyttet til november, og der er en masse internationale terminer, der skal passe sammen. Det slås man om i øjeblikket.

Der er nedsat et udvalg med bl.a. Horsens Athlet Klubs formand Harald Pedersen til at finde en løsning, og det kan man ikke blive enige om i udvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

DBU: Christian Eriksen er vågen efter kollaps

Annonce