Annonce
Jelling

11 gule cykler markerer genåbning, forår og touren

Cyklerne blev malet af de unge fra Bøgelund Center for Udvikling, mens andre frivillige i byen efterfølgende tog sig af dekoreringen ved Anesminde. Nu er cyklerne at finde i Jellings bybillede. Foto: Eva Bennike

Jelling: Går du en tur i Jelling by i løbet af påsken, vil du med stor sandsynlighed opdage flere gulmalede cykler i bybilledet.

De fejrer påsken, foråret og det faktum, at butikker og spisesteder er genåbnet - eller på vej til det - efter en lang coronanedlukning. Og så markerer de i kraft af den gule farve, at Tour de France lægger vejen forbi Jelling næste år.

11 cykler skulle der gerne være. De er placeret rundt omkring i byen, hvor de er dekoreret med blomster og skilte, der fortæller en lille historie. På hvert skilt er der i øvrigt et bogstav, som danner et ord, hvis man får noteret alle bogstaverne.

Nu bliver du også budt velkommen til Jelling af en gammel, gul damecykel. Foto: Eva Bennike

Bag initiativet står frivillige fra BID Jelling, der er et samarbejde mellem firmaer, foreninger og andre interessenter i Jelling.

- Vi håber, at folk passer godt på cyklerne og blomsterne, lyder opfordringen fra Eva Bennike, der har været med til at indsamle cyklerne og dekorere dem.

Senere i april er der formentlig yderligere fem cykler at finde i byen. De mangler stadig at blive malet gule.

Tidligere borgmester Niels Kjærgaard gav en hånd med. Foto: Eva Bennike
Cykel-initiativet er et resultat af samarbejdet i BID Jelling. Foto: Eva Bennike
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Se Knuds første stik: 766 fik med nålen på den store vaccinationsdag - og der er plads til endnu flere

Annonce