Annonce
Billund

118 unge fik hjælp i Headspace: Politikerne vil gerne fortsætte samarbejdet

Headspace gør i vid udstrækning brug af  frivillige, som ofte er unge, der er helt i øjenhøjde med de unge, som bruger Headspace. Arkivfoto: Martin Ravn
Headspace gør det godt. Byrådet skal finde en halv million kroner, hvis samarbejdet skal fortsætte næste år.
Annonce

Grindsted: Står det til politikerne i unge- og kulturudvalget, skal Billund Kommunes samarbejde med Headspace, den anonyme rådgivning, som har til huse på stationen i Grindsted, fortsætte. Det kræver dog, at det samlede byråd er enig og med på at finde den halve million kroner, som er kommunens tilskud til Headspace.

- Vi er enige om, at de gør det rigtig godt, har en vigtig funktion, og vi vil gerne fortsætte med dem. Derfor bliver det fortsatte samarbejde et af de ønsker, vi tager med til budgetforhandlingerne, siger Stephanie Storbank (V), formand for unge- og kulturudvalget.

Annonce

389 samtaler

En rapport viser, at 118 unge tilsammen modtog 389 rådgivningssamtaler i Headspace i 2019. Derudover har 162 unge deltaget i et eller flere af Headspace Billunds 52 grupper, der omfatter både skilsmissegrupper, pigegrupper, netværksgrupper, eksamensgrupper og spis-sammen aftener. Der er et vist overlap af unge, der modtager individuel rådgivning og deltager i gruppeforløb, men tallene svarer til, at mindst hver fjerde af de sårbare unge i Billund Kommune kommer i Headspace.

Annonce

Brobygger og 18 frivillige

Rapporten fastslår også, at Headspace hjælper de unge med at bygge bro til kommune, psykolog/psykiater eller egen læge og herefter fortsat fungerer som en ventil for den unge.


Vi er enige om, at de gør det rigtig godt.

Stephanie Storbank (V)


Frivillige er en central del af Headspace Billund, som har 12-18 frivillige. De frivillige er enten unge, som går på gymnasiet, er i gang med en uddannelse eller arbejder samt mere voksne med erhvervserfaring.

Mange af de frivillige har selv været brugere af Headspace. Det særlige er, at de er i øjenhøjde med de unge og fungerer som rollemodeller.

Som noget nyt er Talent Billund i år gået ind i et samarbejde med Headspace, da dygtige sportsudøverne ikke adskiller sig fra andre unge, når det kommer til følelser som ensomhed, angst og stress.

Headspace

Headspace er et gratis rådgivningstilbud til børn og unge mellem 12 og 25 år.

Mottoet er, at ingen problemer er for små, og ingen problemer er for store.

Alt hos Headspace foregår på de unges præmisser, og de kan være helt anonyme, hvis de ønsker det. Der bliver således heller ikke taget referater eller ført journaler om, hvad der bliver talt med de unge om.
Headspace hører til i 18 byer landet over.

Billund Kommune kan ikke se en effekt af headspace Billund på underretnings- og sagsantallet.

Unge- og kulturudvalget er dog ikke i tvivl:

- Headspace gør et godt før-forbyggelsesarbejde for kommunen, og mange unge er glade for at komme der, fastslår Stephanie Storbank (V).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Husk at sortere: Eksplosion i skraldebil skyldtes gasflasker

Annonce