Annonce
Vejle

12 års arbejde forløst: Grejs har fået nøglerne til et nyt fællesskab

Grejs Kulturcenter rummer en multihal med plads til tre badmintonbaner. Muren er en letvæg, der let kan fjernes, hvis der en dag bliver penge til at udvide hallen. Foto: Yilmaz Polat
I denne uge tyvstartede det kulturelle liv i det nyopførte Grejs Kulturcenter, der indvies med en stor fest lørdag 27. april.
Annonce

Grejs: Niels Hellmund Jensen har netop fået nøglerne til den bygning, der skal være omdrejningspunktet for det sociale og kulturelle liv i Grejs mange år frem.

Grejs Kulturcenter er bygget færdigt, og det er kun småting, der mangler, inden aktiviteterne kan slippes løs i det hus, som Grejsborgerne har arbejdet for at realisere i mere end et årti.

Udenfor arbejder entreprenøransatte med at gøre parkeringspladsen, stier og udenomsarealerne klar. Og inde i den hvide og grå skal render maleren over de sidste helligdage, mens rengøringsfolk skal sørge for, at rammen er klar til at blive taget i brug tirsdag.

Her har Niels Hellmund Jensen tyvstartet aktiviteterne som instruktør for det 60+ gymnastikhold, formanden for Grejs Kulturcenter hidtil har kørt på Grejsdal Skole.

Nu rykker holdet endelig hjem, og det samme gør Grejs Friskoles idrætsundervisning, Grejs-Dalen Idrætsklubs mange indendørstilbud og en hel stribe af andre tilbud.

Kulturcenter indvies med frokost og taler

Den officielle indvielse af Grejs Kulturcenter finder sted lørdag 27. april med følgende program:
  • 11.00 Velkomst og tale ved formand Niels Hellmund Jensen
  • 11.30 Taler af blandt andre borgmester Jens Ejner Christensen, kulturudvalgsformand Dan Arnløv Jørgensen og sognepræst Anne Mette Ramsgaard.
  • 13.00 "Årets frokost" - frokostbuffet for alle med underholdning af lokale Søren Riis og revyskuespiller Pernille Schrøder.

Billetter koster 150 kroner og tilmelding kan ske på Grejs.dk senest 12. april.

Samtidig er der gratis underholdning for børnene med pølser og brød i bålhytten og blandt andet bordtennis, airhockey og bordforbold i centret, mens lokale kunstnere udstiller i kulturcentret.

Annonce

Grejs ejer stedet

- Det er fandme en god følelse at stå her efter så mange år. Vi har fået, hvad vi gerne ville have og havde penge til. Vi har fået et samlingssted, og vi er en selvejende institution. Grejs ejer stedet, og det betyder noget for sammenholdet herude. Jeg tror på, at det bliver endnu større i fremtiden, fortæller Niels Hellmund Jensen.

Han har været med, siden idéen om kulturcentret blev født af Grejs Lokalråd for snart 13 år siden.

Formanden for Grejs Kulturcenter viser rundt i de nymalede lokaler, hvor der bliver hængt kunst op i denne uge, ligesom de nyindkøbte møbler kommer på plads.

Udover fire omklædningsrum og et omklædningsrum til dommere rummer kulturcentret en sal, hvor der er tegnet tre badmintonbaner og en volleyballbane op. Hallen har et gulvareal på 460 kvadratmeter, og det er ikke stor nok til en håndboldbane, der måler 20 gange 40 meter.

- Der har aldrig været planen at bygge en hal til en hel håndboldbane, for det har der aldrig været penge til. Men ydermuren er en letvæg, der hurtigt kan fjernes, for det stopper ikke her. Vi har stadig ønsker for fremtiden, siger Niels Hellmund Jensen.

Annonce

Tæt på at holde budget

En udvidelse af den endnu ikke ibrugtagne hal står dog langt fra øverst på Grejs' ønskeliste. Her står en springgrav og et lokale til spinning højere oppe, men formanden glæder sig over de nuværende rammer, der løber op i 18,5 millioner kroner inklusiv moms.

- Som det ser ud nu, ligger vi indenfor 100.000 kroner over budgettet, men det er endnu ikke endeligt opgjort. Vi sover dog godt om natten, for vi har stadig ikke brugt af provenuet fra salget af Grejs Borgergård (375.000 kroner, red.), fortæller formanden.

Udover hallen rummer kulturcentret en række lokaler til flere af Grejs' foreninger. Lokalhistorisk Forening får sit eget lokale, og det samme gør Aktivitetsklubben, der hidtil har haft hjemme i klubhuset ved boldbanerne overfor det nye byggeri.

- Her har vi klublokalet, som vi forventer os meget af. Det er tænkt som et sted, folk vil mødes. Vi sætter et tekøkken op, og der kommer to køleskabe, hvor folk kan købe chokolade og vand. Lokalet kan ikke bookes, for det skal altid have åbent, så man kan gå her ned en tirsdag formiddag eller bruge det som samlingslokale efter træning, fortæller Niels Hellmund Jensen.

Grejs Kulturcenter er klimavenlig med både jordvarme og solceller. Den indvies lørdag 27. april, og til den tid er udearealerne også færdiganlagte. Foto: Yilmaz Polat
Annonce

Får eget fitnesslokale

Han viser videre ind i det 124 kvadratmeter store fitnesslokale, som endnu ikke er fyldt med træningsmaskiner. Det bliver det i løbet af få dage, garanterer formanden, inden han åbner døren til et mindre lokale.

- Det kan bruges som kontor eller som et behandlerrum. Der er mulighed for at lave et samarbejde med en fysioterapeut eller lignende, fortæller han.

Rundturen går videre gennem den store sal, der kan deles i to og ender ved hovedindgangen, hvor lyset vælder ind ad de store glasdøre og vinduespartier.

Hovedindgangen vender over mod den nye bålhytte og Grejs Friskole, for skolen får om nogen også kulturcentret som hjemmebane og har lejet hallen til idrætstimerne i hverdagene.

Formanden for Grejs Kulturcenter, Niels Hellmund Jensen, glæder sig til at tage centerets faciliteter i brug. Det sker tirsdag, hvor han selv er instruktør for et gymnastikhold. Foto: Yilmaz Polat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Trods påbud og dødsfald: - Jeg har tillid til både personale og ledelse, når jeg taler med avisen

Annonce