Annonce
Hedensted

12 sogne ser helt rødt: Coronasmitten fortsætter med at boome efter nytår

Hedensted Kommune er fortsat ramt af rekord-corona-smitte efter nytåret. Arkivfoto: Jens Thaysen

Hedensted: Næsten hver dag efter jul har coronasmitten slået nye rekorder i Hedensted Kommune. Dette gælder også efter nytår, hvilket nu betyder, at 12 sogne ser helt rødt.

Det drejer sig om Hedensted (149 smittede over den seneste uge), Tørring (61 smittede i samme tidsrum), Løsning (52), Juelsminde (39), Nebsager (34), Hvirring (33), Uldum (31), Stouby (27), Øster Snede (27), Sindbjerg (25), Rårup (21) og Barrit (20).

Det siger Statens Serum Instituts tal for mandag 3. januar. Sogne, der også er tæt på de røde grænser, hvor der anbefales lokale tiltag og restriktioner, er Klakring (19), Stenderup (18), Daugård (16) og Glud (15).

Annonce

3. januar havde der den seneste uge været 681 smittede i hele kommunen, hvilket er en klar covid-19-rekord for Hedensted Kommune. For første gang er der kun ét sogn, som ikke har nogen coronasmittede, nemlig St. Dalby.

Kommunens incidenstal ligger på hele 1446 og udregnes på baggrund af antal smittede i forhold til samlede antal borgere i kommunen. For at sætte det i perspektiv var incidensrekorden i midten af december på 777, og før november 2021 havde den for hele kommunen ikke nærmet sig smertegrænsen på 400, der tidligere under pandemien ville have sørget for lokale nedlukninger.

Det store smittetal betyder indtil videre ikke særlige tiltag i kommunen, ud over de generelle tiltag, der gælder på landsplan.

Annonce
Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

8. klasse møder Gert: 'Jeg kender flere, der er døde her, både af stoffer og alkohol, og det er noget, man ikke lige glemmer'

Hedensted For abonnenter

Flere investorer klar: Men sportel-visionen træder fortsat vande uden tidsplan

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

Erhverv

Niels dropper sit 25-års jubilæum og lukker firmaet på grund af kronisk sygdom: Nu vil han cykle til Prag

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Kultur For abonnenter

Rockklubben har talt: To kvinder rendte med guldet i musikåret 2021

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Alarm 112 For abonnenter

Vejle i 70'erne: Kvinde mistede livet, da hun ramte skolebus med 45 elever

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

KLUMME

Provsten kæmper stadig med mors gode råd: 'Hold dig nu til sandheden, Børge!"

Annonce