x
Annonce
Vejle

13 års tagrenovering nærmer sig afslutning - som at skifte halvdelen af Mølholms tage

Den 13 år lange renovering af samtlige tage i Østbyparken er nået til Parkvej og afdeling 6, hvor det sidste tag er skiftet om godt et år. Foto: Mette Mørk
Østerbo satte gang i en 145 millioner kroner dyr tagrenovering for 10 år siden. Først i 2022 er det sidste tag skiftet i Østbyparken.

Østbyen: Boligforeningen Østerbo kan i år fejre et noget særpræget 10 års jubilæum.

I år er det 10 år siden, at det lokale andelsboligselskab tog hul på et byggeprojekt, som først afsluttes i 2022.

13 år kommer det til at tage at skifte tagene på samtlige blokke i Østbyparken, og i disse måneder og år er beboerne i afdeling 6 på Parkvej berørt af renoveringen.

- Hele Østbyparken er tagrenoveret i 2022, og dermed har 1624 beboere fået nye tage. Det er ret mange mennesker, og det svarer groft sagt til, at man skifter tagene på knap halvdelen af husene i Mølholm, fortæller Ulrik Faarup Sørensen, administrationschef hos Østerbo.

Annonce

Hele Østbyparken er tagrenoveret i 2022, og dermed har 1624 beboere fået nye tage. Det er ret mange mennesker, og det svarer groft sagt til, at man skifter tagene på knap halvdelen af husene i Mølholm.

Ulrik Faarup Sørensen, administrationschef hos Østerbo

Været igennem 27 blokke

Tagprojektet løber op i en samlet investering på 145 millioner kroner, og for det beløb får boligforeningens blokke nye skifertage, der har en levetid på minimum 50 år.

- Det er ikke noget lille projekt, og vi går fra bygning til bygning. Vi begyndte på Skråningen i 2009, fortsatte til Rødkildevej i 2012 og har indtil videre været igennem 27 blokke. Vi mangler de sidste seks, før projektet er færdigt, fortæller Ulrik Faarup Sørensen.

De 33 blokke i Østbyparken er opført fra årene 1942 til cirka 1958, og det er første gang, at blokkene får udskiftet den øverste del af klimaskærmen, som tage og facader kaldes i fagsprog.

I dag er blokken Parkvej 1 til 13 tæt på at være færdig. En tredjedel af taget på Parkvej 10 til 14 er under asbestsanering, mens genopbygningen af den øvrige del af taget er påbegyndt.

På blokken Parkvej 15 til 25 er stilladsarbejdere ved at sætte stillads op, så håndværkerne kan gå i gang med udskiftningen af taget til januar.

Nybyggeri og regnvandsprojekt

Store stilladser, byggematerialer og håndværkere på lofter og tage er dog langt fra det eneste, beboerne i Østbyparken må leve med i disse år. Tagrenoveringen falder sammen med byggeriet af de tre nye punkthuse, der indrettes med 20 lejemål i hver.

Punkthusene er blandede ungdoms- og familieboliger, og byggeriet opføres i etaper. Det første punkthus er klar til udlejning til maj, mens byggeriet af de sidste boliger er færdigt om et år.

Dertil kommer et større regnvandsprojekt, som Vejle kommune og Vejle Spildevand står bag. Her arbejdes der på at separere regnvand fra spildevandet i det store boligområde. Det omfattende klimaprojekt består af seks delprojekter, der har til formål at lede vandet ud til Vejle Fjord, når det regner kraftigt.

Det er årsagen til, at gravemaskinerne også er på arbejde i Østerbo og på Rødkildevej.

Det giver frustrationer

Derfor erkender boligforeningens administrationschefen, at forholdene langt fra er optimale for beboerne i denne tid.

- Regnvandsprojektet, der løber omkring tre år frem, betyder, at en stor del af vejene er ensrettede. Det er vi nødt til, for der kører mange store lastbiler i området, og store dele af Østbyparken er en kæmpe stor byggeplads. Det giver udfordringer og frustrationer blandt beboere, men det kan ikke lade sig gøre, uden at det giver gener, siger Ulrik Faarup Sørensen, der håber på beboernes forståelse.

Udover de igangværende blokke i Østbyparkens afdeling 6 er det planen, at de to blokke på henholdsvis Parkvej 27 til 39 og Parkvej 39 til 49 får skiftet tag i løbet af 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Når Danmark står sammen hver for sig

Danmark

Overlæge: - Det er fortrinsvis de unge og raske, vi har i respirator

Annonce