Annonce
Billund

133 familier søger om julehjælp i Billund Kommune i år

133 familier har søgt om julehjælp i Billund Kommune. Personen på fotoet er ikke relateret til historien. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Det tegner til, at antallet af ansøgere i Billund Kommune, som bliver hjulpet gennem julen med en madkurv, ligger meget tæt på niveauet fra i fjor.
Annonce

Billund Kommune: Foreløbig er der samlet set kommet 133 ansøgere i betragtning til julehjælp hos de fire velgørende organisationer med afdelinger i Billund Kommune, hvilket svarer til sidste års niveau.

Hos Soroptimisterne har man modtaget 30 ansøgninger mod 26 i 2018 og oplyser, at der samlet set er 61 børn hos de 30 ansøgerfamilier.

Hvor mange, der kan få hjælp, bliver dog først afgjort, når Soroptimisterne har holdt deres årlige juleindsamling fredag og lørdag. Her står medlemmer fra Soroptimisterne foran SuperBrugsen i Billund, så handlende kan donere indkøb til julekurvene. Det kan være alt fra ris, shampoo, slik og dåsevarer.

- Så vi håber på et godt bidrag fra folk. I julekurvene plejer der at være mange forskellige ting, som alt sammen kan bruges i en husholdning, og vi er taknemmelige for, at folk vil hjælpe, siger Marna Brunebjerg, som er med i Soroptimisternes afdeling for Billund og Grindsted.

Indsamlingen foran SuperBrugsen i Billund foregår lørdag klokken 11-14.

På selve dagen, hvor julekurvene udleveres, køber Soroptimisterne så selv de letfordærvelige fødevarer som kød og putter i kurvene, som udleveres på Mødestedet den 20. december.

Hvis man for eksempel er alenemor til et barn eller to og ikke har ret mange midler, så planlægger man typisk langt ud i tiden. Jeg har en ansøgning tilbage fra september, for det betyder virkelig noget, og de færreste søger derfor helt op til jul.

Niels Christensen, daglig leder på Café Jydepotten

Annonce

Få afvises hos Jydepotten

Udlevering af kurve foregår samme dato hos Café Jydepotten, men her har man modsat de andre steder hverken faste kriterier for at komme i betragtning eller en bestemt skæringsdato for at søge. Det fortæller stedets daglige leder Niels Christensen, som har ansvaret for at vurdere den enkelte ansøger.

- Indtil videre ligner det meget de seneste år, bortset fra at vi er gået op til 40 kasser i stedet for de 37, vi endte med i 2018. Mængden af ansøgninger er stort set det samme, siger han og nævner, at han har tal på 35 ansøgere, som kan vide sig sikre på en kasse.

I det hele taget er der ifølge Niels Christensen kun få, som ikke får del i kurvene.

- Det er kun, hvis man åbenlyst har flere midler end de mennesker, som jeg ved er i knibe. Hvis man alligevel har søgt, står man sidst i køen og skal ikke regne med at få, siger han.

Med foreløbig 35 modtagere er der ikke langt op til loftet på de 40 kasser, men Niels Christensen tror, at det ender med at gå op.

- Hvis man for eksempel er alenemor til et barn eller to og ikke har ret mange midler, så planlægger man typisk langt ud i tiden. Jeg har en ansøgning tilbage fra september, for det betyder virkelig noget, og de færreste søger derfor helt op til jul, siger han.

Annonce

Mødes med kollegaer

Røde Kors havde deadline 2. december, og efter at have forhørt sig hos kommunen står man tilbage med 26 "kvalificerede" ansøgninger, stort set identisk med sidste år, og dermed er der lidt luft op til de 30 kurve, de har fået bevilget af landsorganisationen.

- Vi skal mødes med Soroptimisterne og Dansk Folkehjælp, og her vil vi høre, om de har nogle trængte familier, som de ikke selv har ressourcer til at hjælpe, siger den lokale julehjælpsansvarlige i Røde Kors, Elisabeth Hededam.

Her er 20. december ligeledes dagen, hvor kurvene fordeles, da Røde Kors' frivillige selv kører ud med dem.

Dansk Folkehjælp har oplyst via en pressemeddelelse, at tallet i Billund Kommune er 42, som er en mindre nedgang på fire ansøgere i forhold til samme tidspunkt i fjor.

Indpakningen kan variere og indholdet ligeså, men formålet om at gøre julen til en så rar tid som muligt for pressede familier og enkeltindivider er en fællesnævner. Arkivfoto: Thomas Kvist Christiansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Efter stort corona-udbrud i Aarhus: Nu sender Sygehus Lillebælt også medarbejdere hjem

Annonce