Annonce
Børkop

14-årig pige vandt sølv ved EM i motocross

Malou Deleuran Jakobsen fra Børkop kørte sig til sølv ved årets EM i motocross for piger i alderen 13 til 17 år. Privatfotto
14-årige Malou Deleuran Jakobsen fra Børkop vandt sølv ved EM i motocross. Hun var tæt på guldet, men et enkelt uheld gjorde forskellen.

Børkop: 14-årige Malou Deleuran Jakobsen har gennem fem afdelinger rundt i Europa haft håndtaget så meget i bund, at hun kan kalde sig den næstbedste pige i Europa.

Hun har nemlig vundet sølv ved dette års EM i motorcross for piger i alderen 13 til 17 år. Ganske som hun gjorde sidste år.

Den medalje glæder hun sig over, men hun erkender, at hun var så tæt på guld, at der også følger ærgelse med.

- Det er nu også træls, for det er nederen at tabe guldet på den måde, som jeg gjorde, siger hun.

Hun vandt nemlig tre ud af fem afdelinger, men i tredje afdeling, som blev kørt i Tyskland, gik det galt. Hun blev fanget i et uheld.

- Nogle foran mig væltede, og i det kaos der opstod, kørte en ind i mig, og det betød så stor materiel skade, at jeg måtte i pit to gange for at få maskinen lappet sammen med gaffatape. Det vinder man ikke løb på, siger hun med et suk.

Annonce

Det er nu også træls, for det er nederen at tabe guldet på den måde

Malou Deleuran, sølvvinder ved europamesterskabet i motocross

Op på hesten igen

I den sidste ende betød det, at hun lige præcist ikke fik nok point til at tage guldet.

- Det ærgrer jeg mig bestemt over, men omvendt så er den ikke længere, end jeg må op på hesten igen. Jeg synes, jeg har lært rigtig meget ved at deltage i EM. Tingene er større, og jeg kører mod piger, der er noget ældre end mig, siger Malou Deleuran Jakobsen.

Og selvom guldet ikke blev vundet, er der nu andre ting, der vindes ved at vise talentet frem i det store udland.

- Folk er begyndt at lægge mere mærke til mig. Der er flere, også sponsorer, som gerne vil samarbejde nu, siger hun og forklarer, at det giver hende et nyt boost til at fortsætte.

- Jeg er klar til at køre EM næste år, og jeg ser frem til det. Lige nu venter dog en træningslejr og derefter DM, siger den unge, hurtigtkørende kvinde fra Børkop.

Malou Deleuran Jakobsen går på Fælleshåbsskolen, hvor hun skal starte i 8. klasse. Hun kører for Børkop Motocross Klub.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VB

Fortsat mandefald blandt VB-målmændene

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Hedensted

Ny tøjbutik åbner i Uldum

Annonce