Annonce
Give

14 skulpturer er gået i vinterhi ved Huset

To gang Knud holder pause efter at have fået skulpturerne i vinterhi. Vognmand Knud Otto Nielsen fra Ølgod og Knud Buhl holder rådslagning på bænken med udsigt til nogle af de nye skulpturer. Foto: Børge Larsen

Give: De sidste 12 år har det været et sikkert forårstegn, at der kom nye skulpturer til byen.

Fremtiden bliver måske, at det i stedet vil være et sikkert vintertegn. I hvert fald er 14 nye skulpturer til næste sæsons udstilling i Danmarks største galleri i der fri, Skulpturbyen, netop landet. De er blevet læsset af på plænen foran Huset, hvor de skal stå vinteren over.

Først til foråret skal de finde deres rigtige pladser i den næste sæsons samlede udstilling. Hvor de pladser bliver, afgøres først, når der er et samlet overblik over hvilke værker. der er solgt og hvilke, der skal hjem til kunstnerne eller finde anden placering.

De 14 værker er lige hentet dem i Dronninglund, hvor de har været en del af Skulpturbiennale 2018, som Dansk Billedhuggersamfund har arrangeret sammen med Dronninglund Kunstcenter. Skulpturbiennalen har været holdt forskellige steder rundt omkring i landet. Ølgod har huset det hvert andet år, mens Kongens Lyngby blev afløst af Augustenborg inden det nu er endt i Dronninglund.

Opfattelsen af kvinder er meget forskellig blandt, også blandt billedhuggerne. Lene Stevns Jensens "Freja" hører til i den frodige ende. Foto: Børge Larsen

Fornuftig logistik

- Vi har i flere år forsøgt at få skulpturerne direkte fra Skulpturbiennalen, som er et sommerarrangement. Vi synes, det er nemmere for alle parter, i stedet for at skulpturerne skal flyttes hjem til kunstnerne, hvor vi skal skal hente dem til foråret, siger formanden for Skulpturbyen Jørgen Lundsgaard.

Den strategi er lykkedes i år, hvorfor de 14 nye skulpturer er kommet direkte fra Dronninglund og nu er gået i hi ved Huset.

Det er en blandet skare, der har slået sig ned her. De fleste er fremstillet i bronze og en tre - fire stykker i træ. Jan Agerbos værk "Den enes brød" er fremstillet i brændt træ, som det også var tilfældet med hans nuværende værk i Skulpturby "Voksen og barn". Og det var også de materialer, han arbejdede med ved ferniseringen i fjor: Ild og træ.

Forskelligheden i skaren bliver også meget tydeligt, fordi de står relativ tæt. De har også beholdt de paller, der er transporteret på, for deres endelige bestemmelsessted er slet ikke besluttet endnu.

Palle Lindaus "Ballerina" er til gengæld i den magre ende. Her er der nærmest tale om en streg i luften. Foto: Børge Larsen.
Annonce

Nogle er solgt

Når de skal finde deres endelige placering, vil der blive taget hensyn til deres forskellighed, så rummet omkring dem i videst muligt omfang kommer til at spille sammen med deres egenart.

Der er ikke mange ledige placeringer i midtbyen. Men i lørdags blev der et par ledige pladser foran Sognehuset. Herfra rejste "Skovvæsen I og II" til Århus, hvor de skal stilles op af deres nye ejer.

Salget giver lidt penge i kassen. Mest hos kunstneren Sabine Jensen fra V. Skerninge på Fyn. Hun får 80 procent af salgssummen, mens 10 procent går til fordeling hos de andre udstillere og de sidste 10 procent går til Skulpturby.

Her kan man altid bruge lidt flere penge, så man er i øjeblikket i gang med en kampagne, hvor man opfordrer privatpersoner til at tegne et medlemskab til 100 kroner. Opfordringen er lagt i alle postkasser i Give.

Så nu er det op til byens borgere at vise, hvor meget pris, man sætter på byens skulpturer.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Der er kun 200 meter fra den ene Kirk Johansen-restaurant til den anden: Men der er himmelvid forskel på regnskaberne

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Psykiatrisk afdeling skal finde ny leder igen: Ledende overlæge stopper uden at have andet job på hånden

Alarm 112 For abonnenter

13-årig pige gav to drenge oralsex ved Spinderihallerne i 2020: Efter tre retsmøder er dommen endelig faldet

Billund

Børnenes Hovedstad har fødselsdag - og så kom en kronprinsesse på besøg

Alarm 112

Husejer står med hul i hækken, efter at to biler tørnede sammen på Søndermarken

Se kortet: Så tæt står vindmøllerne i landets kommuner

VEJLE

Der er tæt på at være fuldt hus på gågaden: Nu får du endnu en butik, du ikke kan undvære

Hedensted For abonnenter

For lidt plads i spandene og mangel på information frustrerer borgerne - men der er også ros til den nye affaldsordning

Carlos kunne knap kende forskel på røde og grønne æbler, da han kom til Danmark: Men nu har sporskiftet båret frugt

Sport

Se video: Tidligere cykelstjerne fra Vejle kæmper med Danmarks stejleste vej, mens VAF's reporter kommer halsende bagefter

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Kultur

Ja, ja, jaaaaaaaa: Her bliver der kæmpe tour-fest for hele familien - og festen starter lige fra morgenstunden

Vejle For abonnenter

Lejlighed solgt for 2.835.000 kroner: Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune

Alarm 112

Varebil gik op i flammer på Agerglimt - ilden tog også lidt af græsplænen

Annonce