Annonce
Give

14 skulpturer er gået i vinterhi ved Huset

To gang Knud holder pause efter at have fået skulpturerne i vinterhi. Vognmand Knud Otto Nielsen fra Ølgod og Knud Buhl holder rådslagning på bænken med udsigt til nogle af de nye skulpturer. Foto: Børge Larsen

Give: De sidste 12 år har det været et sikkert forårstegn, at der kom nye skulpturer til byen.

Fremtiden bliver måske, at det i stedet vil være et sikkert vintertegn. I hvert fald er 14 nye skulpturer til næste sæsons udstilling i Danmarks største galleri i der fri, Skulpturbyen, netop landet. De er blevet læsset af på plænen foran Huset, hvor de skal stå vinteren over.

Først til foråret skal de finde deres rigtige pladser i den næste sæsons samlede udstilling. Hvor de pladser bliver, afgøres først, når der er et samlet overblik over hvilke værker. der er solgt og hvilke, der skal hjem til kunstnerne eller finde anden placering.

De 14 værker er lige hentet dem i Dronninglund, hvor de har været en del af Skulpturbiennale 2018, som Dansk Billedhuggersamfund har arrangeret sammen med Dronninglund Kunstcenter. Skulpturbiennalen har været holdt forskellige steder rundt omkring i landet. Ølgod har huset det hvert andet år, mens Kongens Lyngby blev afløst af Augustenborg inden det nu er endt i Dronninglund.

Opfattelsen af kvinder er meget forskellig blandt, også blandt billedhuggerne. Lene Stevns Jensens "Freja" hører til i den frodige ende. Foto: Børge Larsen

Fornuftig logistik

- Vi har i flere år forsøgt at få skulpturerne direkte fra Skulpturbiennalen, som er et sommerarrangement. Vi synes, det er nemmere for alle parter, i stedet for at skulpturerne skal flyttes hjem til kunstnerne, hvor vi skal skal hente dem til foråret, siger formanden for Skulpturbyen Jørgen Lundsgaard.

Den strategi er lykkedes i år, hvorfor de 14 nye skulpturer er kommet direkte fra Dronninglund og nu er gået i hi ved Huset.

Det er en blandet skare, der har slået sig ned her. De fleste er fremstillet i bronze og en tre - fire stykker i træ. Jan Agerbos værk "Den enes brød" er fremstillet i brændt træ, som det også var tilfældet med hans nuværende værk i Skulpturby "Voksen og barn". Og det var også de materialer, han arbejdede med ved ferniseringen i fjor: Ild og træ.

Forskelligheden i skaren bliver også meget tydeligt, fordi de står relativ tæt. De har også beholdt de paller, der er transporteret på, for deres endelige bestemmelsessted er slet ikke besluttet endnu.

Palle Lindaus "Ballerina" er til gengæld i den magre ende. Her er der nærmest tale om en streg i luften. Foto: Børge Larsen.
Annonce

Nogle er solgt

Når de skal finde deres endelige placering, vil der blive taget hensyn til deres forskellighed, så rummet omkring dem i videst muligt omfang kommer til at spille sammen med deres egenart.

Der er ikke mange ledige placeringer i midtbyen. Men i lørdags blev der et par ledige pladser foran Sognehuset. Herfra rejste "Skovvæsen I og II" til Århus, hvor de skal stilles op af deres nye ejer.

Salget giver lidt penge i kassen. Mest hos kunstneren Sabine Jensen fra V. Skerninge på Fyn. Hun får 80 procent af salgssummen, mens 10 procent går til fordeling hos de andre udstillere og de sidste 10 procent går til Skulpturby.

Her kan man altid bruge lidt flere penge, så man er i øjeblikket i gang med en kampagne, hvor man opfordrer privatpersoner til at tegne et medlemskab til 100 kroner. Opfordringen er lagt i alle postkasser i Give.

Så nu er det op til byens borgere at vise, hvor meget pris, man sætter på byens skulpturer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Vejle Madfest kom godt fra start: Men der var nærmest for mange smagsprøver

Vejle

Glæd dig: Nu kan du alligevel se EM på storskærm i en af Vejles parker

Annonce