Annonce
112

15-årig dømt for både vold og vidnetrusler

En blot 15-årig dreng har allerede sikret sig en plet på straffeattesten for vold og vidnetrusler. Arkivfoto: Michael Bager
Et overfald en sommeraften i Grindsted har ført til, at en blot 15-årig dreng allerede har fået en plet på straffeattesten. Han er både dømt for vold og for efterfølgende at have forsøgt at true sit offer til tavshed.

Grindsted: En blot 15-årig dreng fra Sdr. Omme skulle ikke være mange uger over den kriminelle lavalder, før han forbrød sig mod loven i en sådan grad, at han nu har fået en plet på straffeattesten i form af en betinget fængselsdom.

En lun sommeraften i juli overfaldt den 15-årige en anden person. Der blev delt tæv ud i form af flere slag til både hovedet og kroppen med både knyttet næve og flad hånd.

- Han forklarede, at det var nogle andre, der havde tvunget ham til at gøre det. Hvis ikke han gjorde det, ville det være ham selv, som fik bank, fortæller Pernille Moesborg, der mødte som anklager i sagen.

Annonce

Han forklarede, at det var nogle andre, der havde tvunget ham til at gøre det. Hvis ikke han gjorde det, ville det være ham selv, som fik bank.

Pernille Moesborg, anklager, Sydøstjyllands Politi

Vidnetrusler

Øretæverne var dog ikke de eneste, som den 15-årige blev dømt for. I tiden efter overfaldet var det gået op for ham, at hans offer formentlig ville melde sagen til politiet. Det var ikke noget, den 15-årige var specielt begejstret for, og han opsøgte derfor igen personen med en meget direkte besked:

"Hvis du anmelder eller fortæller noget om det her, så får du tæsk", skulle den 15-årige have sagt til sit offer.

Den besked førte til, at den 15-årige også blev dømt for vidnetrusler. Retten besluttede sig for at give den 15-årige en fængselsstraf på tre måneder, der blev gjort betinget. Dermed slipper han for at skulle afsone straffen, hvis han i fremtiden holder sig fra igen at begå kriminelle handlinger.

Henvist til Ungdomskriminalitetsnævnet

Retten besluttede sig samtidig at henvise sagen til det relativt nyoprettede Ungdomskriminalitetsnævn.

- Det er det nye nævnt, som behandler sager om unge lovovertrædere, både dem over og under 15 år. Retten kan henvise sager til dem, og så kan de tage stilling til, hvilke tiltag der skal igangsættes, fortæller Pernille Moesborg.

Ungdomskriminalitetsnævnet blev sat i verden af den foregående regering og har mulighed for at fastsætte sociale foranstaltninger for den unge. Nævnet består af en dommer, en ansat i politiet og en ansat i kommunen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Læge har gjort det før: Opdagede tegn på kræft hos fremmed i Bilka-kø

Erhverv

Hundredvis af jakker i ny pop op-butik

Annonce