Annonce
Egtved

15 nye lejeboliger på vej til Ødsted

Der er stor efterspørgsel på lejeboliger i Ødsted. Derfor glæder lokalrådet sig over, at Vejle Kommune vil bygge 15 nye lejeboliger i byen med forventet byggestart i 2021. Arkivfoto
Vejle Kommune har afsat penge til at købe jord og bygge 15 nye lejeboliger i Ødsted i 2021. Lokalrådet glæder sig over kommunens beslutning.
Annonce

Ødsted: 190. Så mange er der ifølge Domea, der lige nu aktivt søger en lejebolig i Ødsted. Nu bliver oddsene for at få det ønske opfyldt snart lidt større.

Økonomiudvalget i Vejle Kommune har nemlig vedtaget at afsætte knap 2,3 millioner kroner til at bygge 15 nye lejeboliger i byen i 2021. Derudover er der afsat penge til køb af jord, hvor boligerne skal opføres.

At der skal etableres nye lejeboliger i Ødsted er en del af et større kommunalt initiativ, der skal sikre flere attraktive lejeboliger i de mindre bysamfund. Det skal gøre det nemmere for de ældre at blive boende i deres lokalområde, når de ønsker at flytte fra deres parcelhuse til noget mindre, som samtidig gerne skal være energieffektivt og af god kvalitet.

Den slags boliger er nemlig mange steder en mangelvare, ikke mindst i de mindre bysamfund. Det betyder, at de ældre af økonomiske årsager bliver boende i deres parcelhuse, mens børnefamilier har svært ved at finde velegnede boliger at slå sig ned i.

Nye lejeboliger

Økonomiudvalget har afsat knap 2,3 millioner kroner til opførelse af 15 nye lejeboliger i Ødsted.

Boligerne bliver 80-90 kvadratmeter store og skal efter planen bygges som en lille klynge.

De nye boliger i Ødsted er en del af et kommunalt initiativ, der skal sikre flere attraktive lejeboliger i mindre bysamfund. Foruden Ødsted har økonomiudvalget afsat penge til byggeri af tilsvarende lejeboliger i Vonge, Givskud og Thyregod.

Annonce

Placering kendes ikke endnu

Planen er, at de nye boliger skal have en størrelse på 80-90 kvadratmeter og have en indretning, der gør det muligt at blive boende i dem - også i en høj alder. Boligerne skal være energieffektive, så den samlede boligafgift inklusiv energiudgifter og boligsikring kan konkurrere med ældre parcelhuse, der er betalt ud.

Hvor de skal bygges, er ikke besluttet. Vejle Kommune vil gå i dialog med Ødsted-Jerlev Lokalråd med henblik på at finde en velegnet placering til de nye lejeboliger.

Hos lokalrådet, der gennem en længere periode har arbejdet meget med at øge bosætningen i Jerlev og Ødsted, er der meget stor glæde ved kommunens planer om at bygge nye boliger.

- 15 lejeboliger vil være en fin start. Vi skal sammen med Vejle Kommune have fundet en god placering, men der er flere gode muligheder, som vi ser frem til, lyder det fra lokalrådet.

I beslutningsgrundlaget oplyses det i øvrigt også, at der siden 2007 kun er bygget almene boliger i Vejle, Jelling og Grejs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce