Annonce
112

17-årig anmeldte fem personer af anden etnisk baggrund for overfald og vold: Men det hele var en løgn

En 17-årig dreng fra Tommerup blev onsdag kendt skyldig i falsk anmeldelse ved Retten i Kolding. Arkivfoto: Camilla Rytz
En 17-årig dreng blev onsdag fundet skyldig i falsk anmeldelse ved Retten i Kolding - og det var ikke første gang.

Vejle: En 17-årig dreng fra Tommerup anmeldte natten til 28. juli på politigården i Vejle, at han var blevet overfaldet og udsat for vold af fem personer af anden etnisk baggrund end dansk.

Ifølge den 17-årige havde de fem personer skåret ham i armen med en knust flaske, da han forsøgte at stoppe dem i deres forsøg på at begå indbrud på en skole i Vejle.

Men det hele var en løgn.

Den 17-årige var derfor onsdag ved Retten i Kolding tiltalt og blev kendt skyldig i falsk anmeldelse.

Annonce

Hærværk og overfald på politi

Men det var ikke bare falsk anmeldelse, den 17-årige stod tiltalt for.

Forsøg på indbrudstyveri, hærværk og at have overfuset flere betjente på Vejle politigård med skældsord var nemlig også på anklageskriftet – alt sammen begået natten til 28. juli i Vejle.

Den 17-årige blev imidlertid frifundet for at have ødelagt flere vinduer på Vejle Midtbyskole samt et forsøg på indbrudstyveri – men blev udover den falske anmeldelse kendt skyldig i hærværk samt i at kaldt politibetjentene blandt andet "fucking fisse" og have sagt "fuck dig" flere gange.

Sagen er nu udsat med henblik på nogle yderligere udtalelser fra kommunen, før der kan tages stilling til strafudmålingen, fortæller anklager Tobias Engby.

Ikke første gang

Det er ikke første gang, den 17-årige har indgivet falsk anmeldelse.

3. december 2017 anmeldte han - også på politigården i Vejle - to personer for at have udsat ham for vold.

Dengang fortalte han i detaljer, hvordan de påståede voldsmænd havde slået ham i hovedet med et lille aluminiumsbat og sparket ham flere gange på kroppen, samt tildelt ham et knæ i ansigtet og truet ham med en pistol.

Den dengang 15-åriges anmeldelse var så detaljeret og troværdig, at to personer blev tiltalt på grund af hans anmeldelse.

Men i sin forklaring i retten erkendte han, at det alligevel ikke var de to, han havde anmeldt, der havde gjort det, hvorfor de begge blev frifundet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VB

VB-træner: Vi skabte nok til at vinde

Annonce