Annonce
Vejle

172 års politisk erfaring forsvinder fra byrådet

Med Leif Skovs (th) afgang forsvinder 32 års erfaring fra byrådet, mens Dan Skjerning med 16 år i lokalpolitik bliver et af de mest erfarne byrådsmedlemmer. I alt trækker 11 snart forhenværende politikere 172 års politisk tæft ud af kommunalbestyrelsen. Foto: Mette Mørk

Fem politiske dinosaurer med tilsammen 136 års erfaring er fra 1. januar ikke længere en del af byrådsarbejdet. Den mest erfarne er dog ikke bekymret.

Vejle: Fem politiske dinosaurer forsvinder fra årsskiftet fra Vejle Byråd.

De repræsenterer tilsammen 136 års politisk erfaring, og de to af dem går frivilligt, mens de sidste tre blev stemt ud af byrådet af vælgerne.

Leif Skov er i gang med sin ottende periode, og har valgt ikke at genopstille, hvilket også er tilfældet for en anden eks-borgmester, Arne Sigtenbjerggaard, der har været aktiv byrådspolitiker i 24 år.

Hverken Holger Gorm Petersen (Nye Borgerlige) eller Lars Aarup (DF) opnåede genvalg, og dermed taber byrådet to gange 28 års erfaring, mens Christa Laursen må forlade den lokalpolitiske arena efter 24 år.

I alt er der 11 udskiftninger i byrådssalen, som bliver 172 års erfaring fattigere med deres exit. Det er den største åreladning i mange år, og nu er Morten Kristensen (SF), der går ind i sin syvende periode, byrådets mest erfarne politiker. Tæt fulgt af Peder Hummelmose, der har siddet én byrådsperiode færre.

Selvfølgelig er det svært at komme ind som nyt byrådsmedlem. Men man tager vare på hinanden, og kommunen laver en god introduktion til de nye.

Johnny Beck (S), nyvalgt byrådsmedlem, der kommer med 16 års erfaring fra tidligere
Nye Borgerliges Holger Gorm Petersen (i midten) lignede dagen efter valget, det han var: En polistisk vraget mand. Med hans afgang forsvinder 28 års erfaring fra byrådet. Foto: Mette Mørk

Slut med bedreviden

Byrådets nuværende nestor, Leif Skov, takker af efter 32 år i lokalpolitik, men han ser ikke åreladningen som en svækkelse af byrådet.

- Gennem alle de år, jeg har været med, er der altid kommet nye ind, og langt de fleste har lært og gjort det glimrende. Det er sundt med en naturlig udskiftning, for hovedparten af os er i den tunge ende rent aldersmæssigt. Selvfølgelig koster det en stor del erfaring, men der forsvinder også en stor del bedreviden, og "sådan gjorde vi i 90'erne". Det er fint, siger Leif Skov.

Annonce

Det er mere jeg end os

Han er mere bekymret over, at byrådet efter valgkonstitueringen er splittet i to blokke, og så er klimaet blevet anderledes de senere år.

- Det er blevet en anden tid. Det er mere jeg end os, og det betyder, at man gør tingene på en anden måde. Tidligere talte vi os til rette om tingene i den socialdemokratiske gruppe, og så meldte vi samlet ud. I dag går folk selv ud med et synspunkt, selvom gruppen ikke er enig. Jeg siger ikke, det er forkert, men det har vi gamle det lidt svært ved, siger Leif Skov.

Set i bakspejlet skulle du og nogle af de andre erfarne være stoppet en periode eller to tidligere?

- Det mener jeg ikke. Jeg tror ikke, at nogen kan tage fra mig, at jeg har været engageret i alle 32 år. Det handler om, at du stadig skal kunne holde gejsten og gå op i sagerne. Det synes jeg, at jeg har vist til de sidste, siger han.

Annonce

Tre nye har erfaring

Da det nyvalgte byråd trak i arbejdstøjet for fire år siden, havde de 31 medlemmer tilsammen 252 års erfaring. Denne gang er erfaringen dalet til 214 år.

At forskellen trods alt ikke er større skyldes, at de 20 fortsættende byrådsmedlemmer har fået 80 års mere erfaring end efter sidste valg, mens tre af de nyvalgte kommer med erfaringen fra tidligere perioder.

Johnny Beck (S) kommer med erfaringen fra fire tidligere perioder, Karl Erik Lund (DF) kommer med tre perioder, mens Anja Daugaard sad en enkelt periode fra 2010 til 2014. De resterende otte nye navne i byrådet er alle debutanter.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Vejle For abonnenter

Konkurstruet daginstitution reddet to dage før lønningsdag: 'Det ville være en særdeles alvorlig situation'

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE For abonnenter

92-årige Jørn kan fortsat hverken komme ind eller ud af sit 'handicapfjendtlige' hjem: - Hvis der opstår brand, når jeg nok ikke ud

Jelling For abonnenter

Borgmesteren holdt på hemmeligheden i en uge: 51 millioner kroner bliver drysset ud over Jelling - læs hvordan monumentområdet skal gøres færdigt

Hedensted

Deltag i debatten: Hvordan løser vi problemet med uro og hærværk i Hedensted?

Billund For abonnenter

Forældre råber op efter skolehelvede for 10-årige Kristian: Er det sådan, børn med en diagnose skal behandles?

Vejle

Se video: De ønsker mere hjælp og mindre bureaukrati - her er løfterne fra fire byrådsaspiranter til mennesker med handicap

Vejle For abonnenter

Landsby opgiver at skaffe penge til ny dagligvarebutik - nu rettes det sidste spinkle håb mod de store discountkæder

Vejle

Finalefeltet til Årets Bil er nærmest helt elektrisk: Se hvilke syv biler, der kvalificerede sig

Vejle

Energipriser på himmelflugt: Sådan bliver regningen for 60.000 varmekunder i Vejle, Fredericia og Kolding

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Hedensted

Fakkeltog aflyst i sidste øjeblik: Arrangører er bange for at optrappe konflikt

Egtved For abonnenter

Livsfarligt våben lå frit tilgængeligt, og medarbejdere kunne risikere at falde i gylletank: Landmand får adskillige påbud for ikke at sikre forsvarlige arbejdsforhold

Hedensted

Politiet om sognegårdsballade: - Det stikker af, og vi skal have det stoppet

Annonce