Annonce
Alarm 112

176 kilo khat markeret som te fundet i Billund Lufthavn

Khat bruges som rusmiddel og udgøres af friske blade og stængler fra khatplanten, som dyrkes i Østafrika. Modelfoto: Andrea Reck
Toldstyrelsens narkohund snuste sig frem til 176 kilo khat i Billund Lufthavn i sidste uge.
Annonce

Toldstyrelsen gjorde et stort fund af khat, da styrelsen i sidste uge fik en narkohund til at snuse til en stor palle af papkasser markeret som te, der ankom som flygods i Billund Lufthavn.

Papkasserne viste sig nemlig at indeholde 176 kilo khat, der var sendt fra Afrika, oplyser Toldstyrelsen i en pressemeddelelse.

Khat bruges som rusmiddel og udgøres af friske blade og stængler fra khatplanten, som dyrkes i Østafrika.

Langt de fleste brugere af stoffet tygger det. Det har angiveligt en opkvikkende effekt, men effekten træder først ind ved halvanden times tygning ifølge Sundhedsstyrelsen.

Preben Buchholtz, der er kontroldirektør i Toldstyrelsen, er godt tilfreds med det store fund af khat, som bygger på et omfattende analysearbejde, forklarer han i pressemeddelelsen.

- Vi fik desværre bekræftet mistanken om, at den indeholdt et meget stort parti illegale varer. Det er et rigtig fint beslag, som tolderne i Billund har lavet. Sydøstjyllands Politi står nu for den nærmere efterforskning.

- Vores toldkontrol bygger på intelligente risikovurderinger og overvågning døgnet rundt. I samarbejde med politiet har vi fokus på flere typer af euforiserende stoffer, ikke mindst khat, siger Preben Buchholtz.

Toldstyrelsen tager dagligt stikprøver af sendinger. I stikprøverne fokuserer styrelsen blandt andet på ulovlig import af tobaksarter. Ud over khat indebærer det også cigaretter, cigarer og cerutter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Vejle

Flere corona-krav til Bryggen: Nu holder opsynsmænd øje med din hygiejne

Annonce