Annonce
forside

18-årig frifundet for voldtægt - havde alkohol-blackout

En 18-årig vejlenser er frifundet for voldtægt ved Retten i Kolding. Arkivfoto

Voldtægtssag endte med frifindelse, fordi der ikke var beviser på, at ungt par havde haft samleje uden kvindens samtykke. Parret havde delt en flaske absint.

Vejle: I sidste uge sad en 18-årig mand fra Vejle tiltalt for voldtægt ved Retten i Kolding.

Tiltalen lød på, at han den 29. april 2017 forud for klokken 07.40 i sin lejlighed i Vejle havde skaffet sig samleje og andet seksuelt forhold med en 24-årig kvinde, som på grund af søvn, træthed og påvirkning af alkohol ikke var i stand til at stritte imod.

Anklager Lenette Skak, som mødte i sagen for Sydøstjyllands Politi, fortæller, at der i sagen var tale om påstand mod påstand mellem de to parter, og dermed var der ikke tilstrækkeligt med beviser for, at der rent faktisk fandt en voldtægt sted.

Derfor blev den 18-årige frifundet.

Den 18-åriges forsvarer, Mikkel Cramer, er dog ikke helt enig med anklageren i, hvorfor en enig domsmandsret nåede frem til frifindelsen.

- Kvinden afgav forklaring for lukkede døre, så jeg kan ikke gengive, hvad hun forklarede. Men retten fandt efter hendes forklaring ikke, at hun var hensat i sådan en tilstand, der betød, at hun ikke kunne modsætte sig, som det ellers står i anklageskriftet, fortæller Mikkel Cramer.

Han uddyber, at hans klient i retten forklarede, at kvinden efter aftale kom hjem til ham aftenen før. Her medbragte hun en flaske stærk absint-spiritus, som de drak sammen.

- Min klient fik et blackout, fordi han var så fuld. Hun overnattede hos ham, og næste dag anmeldte hun, at hun var blevet voldtaget. Min klient kunne ikke huske noget fra selve natten, men vi bestred ikke, at de havde været sammen, siger Mikkel Cramer.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce