x
Annonce
112

18-årig glemte en gryde på tændt kogeplade: Det kostede to marsvin livet

Foto: Local Eyes
Søndag aften måtte røgdykkere sendes ind i en lejlighed i Svendsgade efter, at en gryde med olie var blevet glemt på et komfur.

Vejle Kommune: Ingen mennesker kom noget til, men desværre måtte to marsvin lade livet, da en stuelejlighed i Svendsgade i Vejles vestby brændte søndag aften.

Branden blev anmeldt klokken 21.32.

Forud for dette tidspunkt havde den 18-årige kvinde, som bor i lejligheden, efterladt en gryde med olie på en tændt kogeplade.

- Der gik ild i olien, som antændte emhætte og vægge i køkkenet, fortæller politikommissær Mads Høyen fra Patruljecenter Midt.

Brandvæsenet kom til stede og fik slukket branden. I den forbindelse fandt røgdykkere to marsvin i lejligheden, som var afgået ved døden på grund af røgforgiftning.

Hele køkkenet i lejligheden brændte ud, og resten af lejligheden er røg- og sodskadet, fortæller indsatslederen.

Politiet oplyser, at den 18-årige kvinde nu er sigtet for overtrædelse af beredskabsloven.

Forud for branden i Svendsgade brændte et køkken i Torvegade i Give lørdag eftermiddag samt et køkken på Enghavevej i Vejle fredag aften.

Annonce
Foto: Local Eyes

Ilden startede ved komfuret

Men ikke nok med det: I knap tre timer fredag eftermiddag arbejdede seks brandfolk fra TrekantBrands station i Vejle sammen med indsatsleder Jan Lehmann for at få slukket branden i et hus på Fløjstrupvej i Vindelev.

Anmeldelsen om branden kom klokken 14.31, og indsatslederen vurderer, at branden formentlig startede på komfuret i husets køkken.

Da brandfolkene nåede frem, havde ilden så godt fat, at køkkenet udbrændte, og flammerne var gået igennem taget.

- Resten af huset blev røg- og sodskadet, fortæller Jan Lehmann, som sørgede for, at et skadeservicefirma blev tilkaldt.

Ejeren af huset var ikke hjemme, da branden opstod. Han var på vej til København med sine to hunde, så heldigvis er der ikke sket noget med hverken mennesker eller dyr i forbindelse med denne brand.

Tekniske undersøgelser skal nu kortlægge, hvad der præcist var årsag til branden.

Det fortæller politiets vagtchef, Torben Wind.

Foto: Local Eyes
Foto: Local Eyes
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce