Annonce
112

18-årige Hebba var hurtig til at reagere, da hun genkendte tyv i Bryggen

18-årige Hebba Al-Hirz fik for nylig en dusør fra politiet for at have været med til at få anholdt tyv, som havde været på spil flere gange i Vejle. Privatfoto
Hebba Al-Hirz har fået en dusør af politiet, efter hun hjalp ordensmagten på sporet af en tyv i Kvickly, som Hebba havde spottet allerede dagen forinden.

Vejle: Hvis man synes, at nogen opfører sig mistænkeligt, som skal man nogle gange stole på sit instinkt.

Det fandt 18-årige Hebba Al-Hirz ud af en dag i november, da hun var på vej i bus fra Vejle midtby til hendes hjem i Løget.

Sammen med sin kusine sad hun bagerst i bussen, da hun bemærkede en mand, der kiggede underligt på dem og ikke mindst på deres tasker, der lå på gulvet.

- Jeg sagde for sjov til min kusine, at hun skulle fjerne sin taske, fordi han måske ville tage den, fortæller Hebba, som snart skulle finde ud af, at det faktisk var alvor.

For efter pigerne havde trykket taskerne til sig, fik manden - og hans ven, der nu også kom længere ned i bussen - øje på en anden passagers taske.

- De stod og lænede sig ind over ham, men vi kunne ikke se, at de tog noget. Da de stod af, havde den ene pludselig en taske i hånden, fortæller Hebba.

Annonce

Ledte i hele Løget

De viste sig at være den anden passagers taske, og både han og pigerne skyndte sig at springe af bussen ved næste stop og tage jagten op for at finde de to mænd.

- Vi ledte efter dem i Rema1000 og i hele Løget, men vi fandt hverken dem eller tasken, fortæller Hebba, som efterfølgende ringede og meldte sagen til politiet.

Hun fik et nummer til en sagsbehandler, som hun kunne kontakte, hvis hun så de to mænd igen.

Det skete allerede sagen efter, da hun sammen med sin veninde skulle i Bryggen.

- Pludselig kunne jeg mærke nogen, der nærmest åndede os i nakken, så jeg vendte mig og kunne se, at det var tyvene fra dagen før, fortæller Hebba Al-Hirz.

Iført flere lag tøj

Hun skyndte sig at ringe til det nummer, hun havde fået fra politiet, men kunne ikke komme igennem. Samtidig bemærkede hun, at mændene nu var gået ind i Kvickly.

Derfor skyndte Hebba sig at kontakte en medarbejder i butikken, og sammen med en butiksvagt, gik pigerne nu Kvickly igennem for at finde mændene.

Den ene lykkedes det dem ikke at finde, men de blev opmærksomme på at den anden var gået ind i et prøverum.

- Vi stod og ventede udenfor for at se, om det var ham, og det var tyven, der kom ud. Vagten tog fat i ham, og tog ham med ind på lageret, fortæller Hebba som sammen med sin veninde gik bagefter.

Det viste sig, at manden havde iklædt sig flere lag skjorter, som han havde stjålet i butikken, ligesom han havde bundet nogle stjålne bukser om livet.

Efterfølgende fandt Kvickly via videoovervågning ud af, at den samme mand også havde stjålet alkohol fra butikken nogle dage forinden.

Var lidt bange

Hebba husker stadig, hvordan tyven sendte hende dræberblikke, men hun følte sig rolig, fordi han nu var i politiets varetægt og formentlig stod til en udvisning.

- Efterfølgende har jeg også tænkt på, hvordan jeg turde gøre det, jeg gjorde. Jeg var lidt bange, men jeg tænkte, at politiet havde tyven nu, og så kunne han ikke gøre noget ved mig.

Dog slap hun ikke for at skulle se ham i øjnene igen en måned senere, da sagen i december 2019 var for Retten i Kolding.

- Det var mærkeligt at se ham igen og han rystede på hovedet, som om det, jeg sagde, var løgn, men jeg kiggede direkte på ham, for jeg vidste, at jeg havde ret.

Her havde Hebba Al-Hirz så regnet med, at sagen var endt, men for en måneds tid siden blev hun ringet på at Patruljecenteret i Vejle.

Lækkert med dusør

Hun blev inviteret ned på politistationen for at modtage en dusør, fordi hun hjalp politiet med at få fingre i tyven.

- De roste mig og sagde, at det var virkelig sejt af mig, og så fik jeg en dusør, fortæller Hebba og fortsætter:

- Jeg synes, det var lækkert med 1500 kroner. Jeg havde ikke troet, at jeg ville få en dusør. Jeg var bare glad for at få ros.

Den 18-årige HF-studerende fortæller, at hun synes, det har været spændende at få et indblik i politiets arbejde. Det har fået hende til at overveje, om hun skulle blive betjent, når skolen engang er overstået.

- Jeg har hørt, at det er svært at være betjent, når man går men tørklæde, men det ændrer sig sikkert på et tidspunkt, håber hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce