Annonce
Trekantområdet

18-årige Mille har skabt sit eget studiejob som hårstylist: Fletter alverdens frisurer på konfirmander

Mille Stubager Knudsen, som står op på billedet, har skabt sit eget studiejob ved siden af gymnasiet, hvor hun sætter hår på konfirmander. Dog kender hun sine begrænsninger og får både skole, sit andet job og fritiden til at gå op.  Foto: Søren Gylling
Mille Stubager Knudsen fra Kolding har skabt sit eget studiejob ved siden af gymnasiet, hvor hun kører ud og sætter hår på blandt andet konfirmander. Nu kan hun se frem til endnu en højsæson, hvor hun kan have op til tre aftaler på en dag.

Kolding: Selvom det nye år knap nok er begyndt, er de fleste konfirmander i gang med at planlægge den store dag, hvor mange af pigerne trækker i den hvide kjole, og håret bliver sat i en fin frisure.

Netop ønsket om håropsætninger hos konfirmanderne har 18-årige Mille Stubager Knudsen gjort til et studiejob ved siden af skolegangen på Munkensdam Gymnasium. Hun tilbyder nemlig at køre ud til konfirmander i og omkring Kolding for at sætte hår i alverdens flotte frisurer.

Mille Stubager Knudsen startede allerede i en tidlig alder med at øve sig i at flette og sætte hår, og faktisk var det en frygt for aldrig at kunne lave en sildebensfletning, som satte gang i den store interesse.

Annonce

- Jeg kan huske, at jeg var enormt bange for, at jeg aldrig nogensinde ville lære at lave en sildebensfletning, da jeg gik i de små klasser. Så jeg gik egentlig bare i gang med at lære, og så øvede jeg mig på mine veninder i timerne, når vi så film, fortæller hun.

Job hos en frisør

Dog er alle Milles færdigheder ikke kun selvlærte, for da hun var 13 år, startede hun som hjælpepige i frisørsalonen Holk Intercoifurre i Kolding, hvor hun fik en masse god erfaring med hår og håropsætninger.

Efter et job som hjælpepige hos en lokal frisør har Mille lært en masse brugbar viden om hår, så hun bedst muligt kan opfylde kundernes ønsker. Foto: Søren Gylling

- Jeg starter hos Holk Intercoifurre, hvor chefen lærer mig grundlæggende ting, som jeg ikke selv har haft mulighed for at lære på egen hånd, for det er ikke noget, man ser på billeder, hvordan forberedelse af håret foregår og så videre, siger Mille Stubager Knudsen.

Hos frisørsalonen kom Mille hurtigt under chefens vinger og lærte alt, hvad man skal vide, når man arbejder med hår. Det resulterede i, at chefen og Mille kom frem til den idé, at Mille skulle prøve at starte op med selv at sætte hår på blandt andet konfirmander og brudepiger, og så stillede chefen salon og produkter til rådlighed.

- Hun har bare været en kæmpe støtte i det her projekt, siger Mille Stubager Knudsen om sin tidligere chef.

Annonce

Egen kørende service

Da første corona-nedlukning ramte Danmark, ramte det også frisørerne, og det betød, at Mille ikke længere kunne stå nede i salonen. Så derfor startede hun helt for sig selv og tilbød at køre ud til folk og sætte hår. I starten var det dog hendes mor, der skulle køre hende, men nu er Mille 18 år, og så er alt nemmere, for så kan hun selv køre ud til kunderne.

Højsæsonen for Milles udkørende service ligger helt klart, når konfirmanderne udklækkes, men hen over coronaperioden har der været forskudte konfirmationer, så det har ligget lidt spredt. Og Mille kan sagtens have meget travlt med at køre rundt i Trekantsområdet under konfirmationstiden.

- Nogle weekender har jeg tre kunder om dagen, og det er meget, for de fleste opgaver skal være klaret inden klokken 10, og så ligger de forskellige steder, fortæller Mille Stubager Knudsen.

Det er især flet, som Mille er specialiseret i, og hun kan lave mange frisurer med forskellige fletteteknikker. Her er et eksempel på noget af det, Mille har lavet på en af sine kunder. Privatfoto

Dog har Mille fundet en god rytme, hvor hun får både skole, fritid og sit andet arbejde hos Lillis Is til at gå op. Hun siger dog nej til opgaver, som ikke ligger i og omkring Trekantområdet, selvom der er folk helt fra Nordsjælland og Fyn, som vil have hende ud og sætte hår.

- Det handler meget om prioriteringer. Det kan være svært i højsæsonen, når man står med mange eksaminer eller studentergilder. Men det handler bare om, at man er klar og veludhvilet til dagen. For det handler for mig om, at jeg skal være der for kunderne, for det er deres store dag, siger Mille Stubager Knudsen.

Mille Stubager Knudsen

  • Hun er 18 år gammel og går til dagligt på Munkensdam Gymnasium. 
  • Hun tilbyder håropsætning til konfirmationer og andre festlige lejligheder
  • Mille har seks års erfaring med at flette forskellige frisurer i alle typer hår. 
  • Prisen er individuel og laves ud fra omfanget af håropsætningen. 
  • Mille kører ud til kunder i og omkring Trekantområdet, og hun tilbyder prøveopsætninger inden den endelige opsætning. 
  • Mille kan kontaktes på mail mille@villaknudsen.dk 
Annonce
Erhverv For abonnenter

Historisk Vejle-gods til salg: Her får du 600 kvadratmeter bolig, skov, marker og egen voldgrav

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Hun blev headhuntet til stillingen i 2020: Nu fratræder direktør 'efter gensidig aftale'

Alarm 112 For abonnenter

'Jasmin' og 'Josefine' solgte nøgenbilleder til hundredvis af mænd: 22-årig vejlenser er fængslet i stor sex-afpresningssag

Vejle

I kan stadig nå det: Men der er ekstra run på bryllupperne på en speciel dato

Billund

Lalandia i Billund er til salg: Derfor er din ferie ikke i fare

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Erhverv For abonnenter

Michael og Mette bevarede Michelin-stjernen i september: Nu præsenterer ægteparret et eventyrligt regnskab, der har nået helt nye højder

Jelling

Børnefamilierne strømmer til: Nu er der ventelister til alle byens institutioner

Egtved

Skoleleder siger, han ikke kender årsag til elevflugt på lille skole, men forældre er uenige: 'Skolelederen vil ikke høre på vores begrundelser'

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Vejle

Smittetallene stiger eksplosivt: For to måneder siden var der 3700 smittede i hele landet - tirsdag var der samme antal i Vejle alene

Give For abonnenter

På denne skole er det okay, hvis eleverne laver fejl: 'Det vigtigste er at give børnene en god skoledag'

Livsstil

Marianne og Gunnar har skiftet gammel kæmpevilla ud med nybygget rækkehus: Ingen skal stå med rodet efter os, når vi engang skal herfra

Annonce