Annonce
Fredericia

18 borgere har fået socialt frikort - giver mulighed for at tjene op til 20.000 kroner skattefrit

Det sociale frikort giver udsatte mulighed for at tjene lidt ekstra penge - skattefrit. Foto: Colourbox
Annonce

Fredericia: Udsatte borgere har mulighed for at tjene op til 20.000 kroner årligt skattefrit. Det er formålet med den to-årige forsøgsordning med sociale frikort.

I Fredericia Kommune har en række borgere vist interesse for ordningen. Indtil videre har 18 udsatte fået et socialt frikort. Tre af dem har fået et job og bruger deres sociale frikort, mens to andre har fået ordinære job, som der trækkes skat af, og de bruger dermed ikke det sociale frikort, men har mulighed for det. Borgerne har pt. tjent 24.000 kroner med de sociale frikort.

Fredericia Kommune forsøger at udbrede ordningen og har blandt andet organiseret en hurtig afklaring på, om man kan blive visiteret til ordningen. Når man har fået et socialt frikort, skal man ud og finde job.

- De fleste har selv fundet job. Det behøver ikke være stationære job. Det kan også være opgaver, fortæller myndighedschef i Fredericia Kommune Joan Egemose.

Målet med forsøgsordningen er at få borgerne tættere på arbejdsmarkedet. Borgere med socialt frikort har mulighed for at tjene op mod 20.000 kroner årligt skattefrit, uden det trækkes fra i forsørgelsesydelser. Der har været nogle startvanskeligheder i forhold til lønudbetalingen, hvilket Socialstyrelsen arbejder på at løse.

Ordningen er landsdækkende, men det er meget forskelligt, hvor udbredt ordningen er i de forskellige kommuner. I Fredericia håber man, de sociale frikort kan blive en hjælp for udsatte ledige med at finde vejen ud på arbejdsmarkedet.

- Jeg er glad for, vi får udstedt de sociale frikort. Jeg tror, vi er relativt langt fremme i forhold til en del andre kommuner under de forudsætninger med problemer fra centralt hold. Det er et skridt på vejen til, at udsatte borgere kan få en chance og finde en vej tilbage til arbejdsmarkedet, siger formand for social- og beskæftigelsesudvalget Peder Tind (V).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Vejle

Flere corona-krav til Bryggen: Nu holder opsynsmænd øje med din hygiejne

Annonce