Annonce
Vejle

18 lejligheder på vej på grund i stort villakvarter

I dag huser grunden en erhvervsejendom, der er opført som Aldi-butik, men siden har lagt kvadratmeter til blandt andet bandagist og lager. Foto: Google Streetview

Grund med gammel erhvervsejendom er udset til at rumme lejlighedsbyggeri i to etager - men parcelhuse er også en mulighed.

Nørremarken: Var det noget med en lejlighed i et aldrende boligkvarter tæt på Nørreskoven.

Er svaret ja - kommer der sandsynligvis en chance for at få ønsket opfyldt i løbet af de kommende par år. Teknisk udvalg har netop godkendt forslaget til en lokalplan, der vil bane vej for 18 lejligheder ved Nørremarksvej.

De 18 boliger skal ifølge skitserne fordeles i ni to etager høje huse på på den 2400 kvadratmeter store grund, der i dag lægger jord til en erhvervsejendom. For cirka 20 år siden blev huset indrettet til et Aldi-supermarked. Siden har der været bandagist på adressen, men i dag bruges huset ifølge kommunen til foreningsformål og som lager for et tøjfirma.

Annonce

En rækkehusbebyggelse vil ikke kunne tilpasses det omgivende boligområde optimalt.

Uddrag fra lokalplanforslag 1291
Det nye byggeri placeres inden for den røde ramme. Luftfoto: Vejle Kommune

Byggeri i to etager

Det er efterhånden et halvt år siden, at politikerne i teknisk udvalg satte gang i arbejdet med en lokalplan for grunden mellem Nørremarksvej og Rensdyrvej. Samtidigt blev teknikerne bedt om at udarbejde et tillæg til kommuneplanen. Det er nødvendigt. Planen, der udstikker rammerne for byggeri i Vejle Kommune, forbyder nemlig byggeri i flere etager på grunden.

Umiddelbart kan det virke en smule besynderligt, da boligforeningen Østerbo for årtier siden opførte to-etages ejendomme i det omliggende dyrekvarter. Det gælder blandt andet på nabogrunden langs Jægervænget.

Naboerne i området er blevet hørt i en fordebat - men ifølge kommunen har der ikke været bemærkninger til skitseforslaget.

Alternativ mulighed

På forhånd står det ikke fast, at der kommer byggeri i op til 8,5 meters højde på grunden. Lokalplanen rummer nemlig et alternativt forslag om, at grunden kan udstykkes til villa-parceller på minimum 700 kvadratmeter.

Der er også mulighed for det, der i forslaget beskrives som kompaktparceller. Dermed banes der vej for små parcelhusgrunde på 400 kvadratmeter - men ikke rækkehusbyggeri.

Et enigt teknisk udvalg har sagt ja til at sende lokalplanen og det medfølgende tillæg til kommuneplanen i offentlig høring. De kommende otte uger har interesserede mulighed for at kommentere planen og komme med eventuelle indsigelser.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce