Annonce
Vejle

18 nye lejligheder på Havneøen venter bare på en underskrift

Sådan bliver udsigten fra en af lejlighederne i det laveste af de to boligtårne, der udgør etape 2 af byggeriet på Havneøen. Onsdag var der udsigt til rejsegilde. Foto: Yilmaz Polat
Etape 2 på Kirk Property og NRE's store boligprojekt er under tag - og det blev fejret med rejsegilde.
Annonce

Vejle: Foreløbig kan 32 vejlensiske familier kalde Havneøen deres hjem.

For et år siden flyttede de første ind på den kunstigt skabte ø.

23 har stadig chancen for at få et hjem i etape 1 af investeringsselskabet Kirk Property A/S og entreprenørvirksomheden NREs store byggeprojekt. Og om et år vil yderligere 50 kunne bosætte sig på det område, der tidligere udgjorde nordkajen på Vejle Havn.

Selvom der er et år til indflytning, kan interesserede allerede nu reservere en af 18 boliger i det af de to etape 2-boligtårne, der er tættest på at være færdigbygget.

Jeg vil meget gerne takke naboerne, fordi de har tålt os i denne byggeperiode.

Helle Andersen, direktør i Kirk Property A/S

Annonce

Deler risiko med entreprenør

Byggeriet er så langt, at Kirk Kapital og entreprenørselskabet NRE fra Ikast onsdag eftermiddag kunne holde rejsegilde. Og går alt efter planen - som det ifølge rosen til håndværkerne har gjort indtil nu - står anden etape færdig næste sommer.

- Og det er så langt, vores planer rækker lige nu, sagde direktøren for Kirk Property A/S Helle Andersen, da hun havde holdt sin rejsegildetale.

Akkurat som direktør i NRE Jacob Eiskjær Olesen glædede hun sig over samarbejdet - både mellem de to bygherrer, der hver ejer 50 procent af etape 2, og de involverede håndværkere.

Det er NRE, der er hovedentreprenør på projektet, men altså samtidig er investor i de 50 boliger, der udgør etape 2 i byggeriet.

Annonce

Mulighed for tre tårne mere

Bygherrerne har mulighed for at opføre yderligere tre boligtårne på øen, men onsdag eftermiddag ville Helle Andersen ikke løfte sløret for, om den mulighed bliver udnyttet.

Med boligerne i den 4.500 kvadratmeter store etape 2 vil der i alt være 105 lejligheder at vælge imellem i projektet, der har været undervejs, siden Kirk Kapital købte området af Vejle Kommune i 2010. Dengang lå området som bagland for lystbådehavnen og husede blandt andet Børresens Bådebyggerit i den karakteristiske røde træbygning plus restauranterne Estakaden og Neptun plus klublokaler for sejlklubberne i området.

Alt dette er fortid. Siden er der gravet kanal rundt om øen, og byggeri på byggeri er skudt op af havnejorden - først på nordsiden af havnekanalen med byggerierne Stævnen, Kanalfronten, Østerbos afdeling Havnebo og Pension Danmarks to højhuse vest for kanalen.

Ikast-virksomheden NRE

  • NRE Group A/S blev grundlagt i 2010. Virksomheden bygger på mere end 25 års erfaring fra bygge- og ejendomsbranchen i Danmark og Skandinavien. Hovedkontoret ligger i Ikast.
  • NRE's historie går tilbage til grundlæggelsen af Ikast Byggeindustri A/S (IBI) i 1972, der startede som traditionel tømrervirksomhed.
  • NRE’s ledende projektteam har igennem de seneste 25 år opført mere end en million kvadratmeter butiksareal til førende retailkæder samt boligprojekter i både Danmark, Sverige og Tyskland.
  • I 2018 lød omsætningen i NRE Group A/S på 609 millioner kroner ifølge årsrapporten, og årets resultat endte på 21,8 millioner kroner. I 2018 var der ansat 37. Det lave antal skyldes ifølge en artikel i Berlingske, at virksomheden benytter sig af underleverandører til byggeopgaverne - akkurat som det er tilfældet på Havneøen.

Kilde: Blandt andet NRE's hjemmeside

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Vejle

Beboertalsmand efter flere smittetilfælde på Søndermarken: Regionen bør tilbyde corona-test til alle i Løget

Annonce