Annonce
Trekantområdet

19-årige Alexander er verdens syvende bedste i springgymnastik

- Nu er det tilbage til træningshallen, hvor træningen og forberedelserne allerede nu begynder til EM i 2020 i Sverige, hvor jeg håber at kvalificere mig, fortæller Alexander Bredvig. Privatfoto
Annonce

Kolding: Det var en træt, men særdeles glad 19-årig Alexander Bredvig, der i denne uge landede i København efter deltagelse i VM i Japan med et bevis på, at han er verdens syvende bedste i springgymnastik - også kaldet tumbling.

Alexander Bredvig, der går på sidste år på IBC i Kolding, forlod Danmark den 28. november for at deltage i VM i Tokyo.

- Jeg er lige landet, så det er ikke helt gået op for mig, at jeg er verdens syvende bedste i min sportsdisciplin, men når jeg kigger på mit diplom, er det rigtig nok, siger Alexander, hvis forældre fra Kolding, Gitte og Poul Bredvig, overværede sønnens præstationer i Japan.

Han har interesseret sig for gymnastik, siden han som ganske ung var med til mor-barn gymnastik. Siden har han været grebet af springgymnastik og trænet cirka 20 timer om ugen. Fire gange i Odense og en gang om ugen i Herning.

Hans næste håb er at få lov til at deltage i OL næste år for gymnaster.

- Det har været en vild oplevelse at opleve Japan og ikke mindst Tokyo. Og på området, hvor VM blev afviklet, kan der være så mange tilskuere, at man slet ikke kan forestille sig, hvor stort det er, fortæller den dygtige gymnast.

Efter eksamen til sommer fra IBC, regner han med et sabbatår, hvor den skal stå på masser af træning. Og så lidt arbejde ved siden af for at tjene penge.

- Og kæreste har der slet været tid til at tænke på. Lige nu er hverdagen fyldt med skolearbejde og gymnastik, siger Alexander Bredvig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Efter stort corona-udbrud i Aarhus: Nu sender Sygehus Lillebælt også medarbejdere hjem

Annonce