Annonce
Trekantområdet

19 patienter er indlagt med coronavirus på Kolding Sygehus

Der er lukket for adgang for pårørende på sygehusene, medmindre man skal besøge en patient, der er døende eller et barn. Arkivfoto: Søren Gylling
Mandag først på eftermiddagen var der 19 patienter indlagt med coronavirus på Kolding Sygehus. Travlheden på sygehuset er generelt stigende, men stadig til at håndtere.

Kolding: Antallet af patienter, der bliver henvist til den fremskudte vurderingsenhed på Kolding Sygehus, er stigende, og det betyder, at flere patienter også bliver indlagt med enten coronavirus eller til videre udredning. Det fortæller Cathrin Tromborg Bræstrup, der er kommunikationschef på Sygehus Lillebælt.

Vurderingsenheden blev sat op den 13. marts, sådan at patienter, der viser symptomer på coronavirus, kan blive vurderet og indlagt til videre udredning på sygehuset, såfremt det er nødvendigt.

Mandag ved ved klokken 14 var der 19 coronapositive indlagt på Kolding Sygehus, mens yderligere 20 var indlagt til videre udredning.

- Vi har flere, som er testet positive sammenlignet med sidste uge, og vi kan godt mærke, at antallet af patienter, vi har igennem vurderingsenheden er stigende, siger Cathrin Tromborg Bræstrup.

I fredags var der til sammenligning omkring 10 coronasmittede indlagt ved middagstid.

- Men det er stadig håndterbart, og det foregår fortsat stille og roligt hos os, selv om det selvfølgelig er en uvant situation, vi befinder os i, understreger kommunikationschefen.

Ring før du møder op

Du må ikke møde op hos din praktiserende læge, på hospitalet eller i skadestuen, hvis du tror, at du har coronavirus/COVID-19.

Du skal i stedet ringe til din egen læge. Uden for lægens åbningstid skal du ringe til lægevagten.

Telefonnummeret til lægevagten i Region Syddanmark er 70 11 07 07.

Status i Danmark

Ifølge tal fra Sundhedsstyrelsen var der mandag middag 533 indlagte patienter med coronavirus på landsplan. Næsten halvdelen af de patienter stammer fra Region Hovedstaden, mens 83 af dem kommer fra Region Syddanmark. Ud af de 83 er 19 indlagt på intensiv og ligger i respirator. Generelt bliver næsten alle intensivpatienter bliver lagt i respirator.

2555 patienter er blevet testet positiv for coronavirus og 77 er døde i Danmark.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet tror, at mindst 11 brande er påsatte: Der har været ild i naturen omkring Egtved flere gange i årets første måneder end i hele 2021

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

18-årig fik lumre sex-beskeder fra sin chef: - Episoden er yderst beklagelig

Egtved For abonnenter

Engang var det et helligt hus, men snart fyldes det med andre interesser: Bobby skal dog lige på jagt efter skejser først

Give

Mangeårigt byrådsmedlem var 'saftsuseme' skuffet efter sidste valg: I dag har han forliget sig med, at hans faste plads i lokalpolitik formentlig er fortid

Vejle Boldklub For abonnenter

VB henter nyt: Derfor ligner sommerens første forstærkning rent faktisk en forstærkning og ikke en lottekupon

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Erhverv

Steffen går til stålet med ny butik i Vestbyen: Stjernekok kiggede forbi

Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Vejle Boldklub

Så er den første nye på plads hos VB: Henter gammel kending og styrker midtbanen

Erhverv For abonnenter

Anders fik sin drømmeuddannelse i Hedensted, men nu bliver tilbuddet lukket: Der er for få studerende

Kultur

Butikken er forvandlet: Bydel får eget kulturhus med bibliotek, spilarkade og foredragssal

Annonce