Annonce
Alarm 112

20-årig er klinisk død efter overfald: Sigtede nægter sig skyldige

En 20-årig mand er erklæret klinisk død, efter han tirsdag blev overfaldet på Sølvgade i Horsens. Tre personer er sigtet for at stå bag overfaldet. Foto: Mads Dalegaard
To mænd og en kvinde fra Vejle blev onsdag middag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Horsens. De sigtes for i forening at have begået grov vold mod en 20-årig mand fra Horsens tirsdag.

Horsens/Vejle: Inden en 20-årig mand fra Horsens tirsdag eftermiddag blev smidt ind i et bagagerum på en bil, der forulykkede på Nørretorv, og siden blev efterladt i hjælpeløs tilstand, var han blevet overfaldet i Sølvgade med bl.a. en peberspray, flere slag i ansigtet og anden vold.

Volden gjorde, at den 20-årige fik livstruende blødninger i hjernen og gled hen i bevidstløshed, før hans overfaldsmænd smed ham ind bagi deres bil og i høj fart kørte fra stedet. Undervejs i flugten forulykkede de på Nørretorv og efterlod her deres offer i hjælpeløs tilstand.

Sådan lyder sigtelsen mod tre personer, der onsdag middag blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Horsens.

Annonce

Af sigtelsen fremgår det også, at den 20-årige tirsdag aften kl. 21 blev erklæret klinisk død på Aarhus Universitetshospital i Skejby.

- Han fik hjertestop på Nørretorv, oplyste specialanklager Anna Holm Christensen, da hun læste sigtelsen mod de tre op.

Kvinde er også sigtet

Politiet mener at have identificeret fire mænd som dem, der stod bag overfaldet på den 20-årige. De to af mændene - en 21-årig mand fra Vejle og en 29-årig mand fra Vejle - blev anholdt natten til onsdag. To andre - endnu en 21-årig mand fra Vejle og en 24-årig mand fra Vejle - er onsdag stadig på fri fod.

De to anholdte mænd blev onsdag middag fremstillet i grundlovsforhør sammen med en 28-årig kvinde, der blev anholdt kort før midnat tirsdag.

Ifølge en pressemeddelelse mener politiet, at kvinden hentede gerningsmændene til overfaldet i Horsens efter ugerningen og kørte dem til Vejle.

I grundlovsforhøret blev hun dog sigtet for at have planlagt og gennemført overfaldet i forening med de andre sigtede.

Annonce

Højlydt gråd

De to mandlige sigtede blev ført ind i retten iført håndjern og Kriminalforsorgens klassiske lyseblå dragter, som sigtede typisk har på, hvis deres eget tøj er sikret af politiet for at undersøge det for spor. På fødderne havde de badesandaler og tennissokker. Kvinden havde sit eget tøj på, og mens de to mandlige sigtede forholdt sig i ro, svarede stilfærdigt for sig - og stirrede ned i bordet, græd den 28-årige kvinde højlydt, mens hun rystede på hovedet.

Efter oplæsningen af sigtelsen anmodede specialanklager Anna Holm Christensen om, at resten af grundlovsforhøret skulle foregå uden tilhørere.

- Vi har flere medgerningsmænd på fri fod, og efterforskningen i sagen er stadig på et meget tidligt stadie. Det vil være skadeligt for efterforskningen, hvis grundlovsforhøret skal køre for åbne døre, lød argumentet, som blev fulgt af dommeren.


Vi har flere medgerningsmænd på fri fod, og efterforskningen i sagen er stadig på et meget tidligt stadie.

Anna Holm Christensen, specialanklager


Det betyder, at avisen ikke kan oplyse yderligere detaljer fra grundlovsforhøret. Samtidig måtte også en håndfuld tilhørere, der var mødt op for at støtte de sigtede, forlade retslokalet og gå ud til endnu en flok venner, der ventede foran retten.

Annonce
Vejle For abonnenter

Kunne de da ikke vente: Kommunen lukker populær turistmagnet midt i højsæsonen

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Smittefordobling på en uge: Vejle i top 15 over kommuner med højest incidenstal

Vejle For abonnenter

René blev tvunget i arbejde med revnet pulsåre: Nu vil han have statsministeren til at ændre loven

Sport

Satset overhaling koster Leon Madsen topplacering

Hedensted For abonnenter

Grøfteslåning, frø og insekthotel: Kommunen vil have borgerne til at skabe mere biodiversitet

Alarm 112 For abonnenter

Flere danskere har dårlige oplevelser med politiet: Så mange klager om kritisabel adfærd er der registret i Sydøstjylland det seneste år

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Alarm 112

Uheld ved Nørre Aaby: Bil endte i grøften

Erhverv

'Ny' skrot-virksomhed ser dagens lys på havnen i Vejle: Støber 4000 kvadratmeter beton til ny indsamlingsplads

Danmark

Albert Dyrlund er død: Youtuberen drømte om opmærksomhed, men ville også gerne af med den

Vejle

Hvornår opstår partiet der står for sund fornuft

Give For abonnenter

Købmand klar med flere millioner til istandsættelse af butikken: Familien skal da være købmænd her i mindst 80 år til

Alarm 112

En bilist ramte gående i fodgængerfelt - en anden kørte ind i en parkeret bil

Annonce