Annonce
Alarm 112

20-årig er klinisk død efter overfald: Sigtede nægter sig skyldige

En 20-årig mand er erklæret klinisk død, efter han tirsdag blev overfaldet på Sølvgade i Horsens. Tre personer er sigtet for at stå bag overfaldet. Foto: Mads Dalegaard
To mænd og en kvinde fra Vejle blev onsdag middag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Horsens. De sigtes for i forening at have begået grov vold mod en 20-årig mand fra Horsens tirsdag.

Horsens/Vejle: Inden en 20-årig mand fra Horsens tirsdag eftermiddag blev smidt ind i et bagagerum på en bil, der forulykkede på Nørretorv, og siden blev efterladt i hjælpeløs tilstand, var han blevet overfaldet i Sølvgade med bl.a. en peberspray, flere slag i ansigtet og anden vold.

Volden gjorde, at den 20-årige fik livstruende blødninger i hjernen og gled hen i bevidstløshed, før hans overfaldsmænd smed ham ind bagi deres bil og i høj fart kørte fra stedet. Undervejs i flugten forulykkede de på Nørretorv og efterlod her deres offer i hjælpeløs tilstand.

Sådan lyder sigtelsen mod tre personer, der onsdag middag blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Horsens.

Annonce

Af sigtelsen fremgår det også, at den 20-årige tirsdag aften kl. 21 blev erklæret klinisk død på Aarhus Universitetshospital i Skejby.

- Han fik hjertestop på Nørretorv, oplyste specialanklager Anna Holm Christensen, da hun læste sigtelsen mod de tre op.

Kvinde er også sigtet

Politiet mener at have identificeret fire mænd som dem, der stod bag overfaldet på den 20-årige. De to af mændene - en 21-årig mand fra Vejle og en 29-årig mand fra Vejle - blev anholdt natten til onsdag. To andre - endnu en 21-årig mand fra Vejle og en 24-årig mand fra Vejle - er onsdag stadig på fri fod.

De to anholdte mænd blev onsdag middag fremstillet i grundlovsforhør sammen med en 28-årig kvinde, der blev anholdt kort før midnat tirsdag.

Ifølge en pressemeddelelse mener politiet, at kvinden hentede gerningsmændene til overfaldet i Horsens efter ugerningen og kørte dem til Vejle.

I grundlovsforhøret blev hun dog sigtet for at have planlagt og gennemført overfaldet i forening med de andre sigtede.

Annonce

Højlydt gråd

De to mandlige sigtede blev ført ind i retten iført håndjern og Kriminalforsorgens klassiske lyseblå dragter, som sigtede typisk har på, hvis deres eget tøj er sikret af politiet for at undersøge det for spor. På fødderne havde de badesandaler og tennissokker. Kvinden havde sit eget tøj på, og mens de to mandlige sigtede forholdt sig i ro, svarede stilfærdigt for sig - og stirrede ned i bordet, græd den 28-årige kvinde højlydt, mens hun rystede på hovedet.

Efter oplæsningen af sigtelsen anmodede specialanklager Anna Holm Christensen om, at resten af grundlovsforhøret skulle foregå uden tilhørere.

- Vi har flere medgerningsmænd på fri fod, og efterforskningen i sagen er stadig på et meget tidligt stadie. Det vil være skadeligt for efterforskningen, hvis grundlovsforhøret skal køre for åbne døre, lød argumentet, som blev fulgt af dommeren.


Vi har flere medgerningsmænd på fri fod, og efterforskningen i sagen er stadig på et meget tidligt stadie.

Anna Holm Christensen, specialanklager


Det betyder, at avisen ikke kan oplyse yderligere detaljer fra grundlovsforhøret. Samtidig måtte også en håndfuld tilhørere, der var mødt op for at støtte de sigtede, forlade retslokalet og gå ud til endnu en flok venner, der ventede foran retten.

Annonce
Navne For abonnenter

Jeg så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

KLUMME For abonnenter

Sidste festivaltur med skipper Charlie ved roret

Billund

Billund har succes med at få sosu-elever fastansat: - Jeg har elsket at være elev i Billund Kommune og haft fantastiske kolleger. Nu vil jeg selv være en god kollega

Vejle Boldklub For abonnenter

Sæsonen er slut og træneren frikendt: Derfor skal VB gå til næste sæson med respekt for rækken

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Kultur

'Hvad skal jeg gøre af mig selv': Den store rorgænger skifter skiw: Sidste festival med Charlie i front

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Hård dag for debuterende målmand, mens angriber fik sagt flot farvel

For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Live Sport For abonnenter

Se kampen: Triangle Razorbacks kæmpede mod Søllerøds guldgravere

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Vejle Boldklub

Så er det slut i Superligaen: Trods kæmpe drop sagde VB farvel med en sejr

Vejle Boldklub For abonnenter

Se videoanalyse: VB har spillet sidste kamp i superligaen for denne omgang

Billund

Se de mange billeder: Danmarks største cykelløb for børn gav masser af liv i midtbyen

Annonce