Annonce
Vejle

20 vejlensere har fået corona siden sidste uge: Smittetrykket nærmer sig bekymringsgrænsen

Vejle Kommune har fra starten af coronaudbruddet informeret om, hvordan man skal forholde sig til smittespredning på mange sprog. Her er det infotavlen på Koldingvej.  Foto: Mette Mørk
På fire dage har 12 vejlensere fået konstateret covid-19. Dermed er antallet af smittede  oppe på 17,3 pr. 100.000 pr. uge - bekymringsgrænsen er 20.
Annonce

Vejle: Smittetrykket i Vejle er fortsat i stigning.

Fra tirsdag i sidste uge til  i går, 8. september, er 20 nye borgere i Vejle Kommune testet positiv for coronavirus. Det fremgår af de nyeste tal fra Statens Serum Institut, der dagligt offentliggør udviklingen i pandemien både nationalt, regionalt og på kommune-niveau.

De nyeste tal fra tirsdag eftermiddag viser, at 148 vejlensere nu har eller har har været smittet, siden corona-epidemien brød ud.

I fredags, hvor avisen bragte det seneste lokale smittetal, var 136 smittet, så i løbet af weekenden og ugens to første dage har yderligere 12 af kommunens indbyggere altså fået konstateret covid-19.

Typiske symptomer på corona

  • Tør hoste
  • Ondt i halsen
  • Feber
  • Hovedpine
  • Vejrtrækningsbesvær
  • Muskelsmerter
Annonce

Smittegraden kryber op

Sundhedsmyndighederne har en bekymringsgrænse ved 20 nye smittede per 100.000 indbyggere. Kommuner vil blive fulgt nøje, hvis de overskrider den grænse. Omregnet og sat i forhold til Vejle Kommunes samlede indbyggertal på 115.748 ligger Vejle nu på 17,3 nye smittede pr. 100.000 indbyggere.

Ugen forinden - mere præcist fra mandag 24. august til mandagen efter - lå tallet på 14,9 nye smittede pr. 100.000 indbyggere.

Det vil sige, at smittetrykket er stigende, og det nærmer sig den ovennævnte  bekymringsgrænse.

Når der er indført skærpede forsamlingskrav i København, Odense og 15 af hovedstadens omegnskommuner skyldes det netop, at de har overskredet denne smittegrænse.

Annonce

Vejle nærmer sig karantæne-status

Grænsen på 20 pr. 100.000 er også den,  regeringen i juni indførte i forhold til rejser til udlandet. For at være ”åbent” skal et land have under 20 smittede pr. 100.000 indbyggere pr. uge. Så man kan populært sige, at Vejle Kommune nærmer sig grænsen for, hvornår myndighederne ville fraråde rejser hertil, hvis vi var et selvstændigt land.

Man skylder i den sammenhæng at bemærke, at det kritiske niveau for, hvornår et tidligere godkendt land ændrer status til ”karantæneland” først går ved 30 smittede pr. 100.000 indbyggere.

Dette højere tal opererer man med for at undgå at åbne og lukke på grund af mindre udsving fra uge til uge. Det er Statens Serum Institut, der klassificerer forskellige lande som henholdsvis ”åbne” eller ”karantænelande”.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Så konservativ, at det gør noget: Populær minister er ikke kandidat til CDU-formandspost, men fremtidens mand i tysk politik

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Vejle

Se de nyeste corona-tal: Her er flest vejlensere smittede lige nu

Vejle For abonnenter

Billund Lufthavn vil have direkte togforbindelse til Aarhus

Annonce