Annonce
Jelling

2000 burgere fra Brugsen til Hjemlig Musikfestival: Det er helt vildt

Magnus Kornerup og kollegerne i delikatesseafdelingen har fredag været i sving fra klokken 6 til 16 for at gøre festivalburgerne klar til afhentning. Foto: Anders Kynde
Festivalstemningen er intakt trods årets aflysning af Jelling Musikfestival. Mange har nemlig bakket op om Superbrugsens og festivalens takeway-koncept, som blandt andet består af den klassiske festivalburger.

Jelling: Smilet er stort hos brugsuddeler Henrik Werge.

Travlheden er til at mærke hos ham og de ansatte i Superbrugsens baglokaler fredag ved middagstid. For selv om årets udgave af Jelling Musikfestival er aflyst, er der meget at se til i Jellings brugs. Og dermed er der også gang i omsætningen.

Ja, faktisk har Henrik Werge store forventninger til weekenden.

- Det er stadig tidligt at sige på nuværende tidspunkt, men jeg tror, at vi ender på cirka samme niveau som en almindelig festivalweekend. Godt nok er der ikke festival, men vi kan mærke, at byen stadig er på den anden ende, fordi så mange vælger at markere festivaldagene i egne hjem og haver, lyder det fra brugsuddeleren.

Mange i lokalområdet har bestilt burgere, men der har også været bestillinger fra blandt andet Odense og Djursland. Foto: Anders Kynde

Stille slagter

Hvordan kan det så være?

Ja, et af svarene er det takeaway-koncept, som Brugsen har lavet i samarbejde med Jelling Musikfestival. Et koncept, hvor man kan bestille en pakke med merchandise, armbånd, ølkrus, sanghæfte og ikke mindst ingredienserne til den klassiske festivalburger, som man selv kan tilberede hjemme på grillen.

Og interessen har været overvældende. Mildest talt.

- Jeg havde satset på 200-300 burgere, men der er kommet så mange bestillinger, at der skal laves 2000 burgere. Det er helt vildt. Vores slagter blev helt stille, da han fik det endelige antal at vide, siger Henrik Werge med et grin.

Annonce

Salat og Breezers

Derfor er der god grund til at have forhåbninger til pinsesalget i Superbrugsen.

- I stedet for at folk lægger deres penge i boderne på festivalpladsen, handler de mere i byens dagligvarebutikker. Det kan vi i hvert fald mærke her i Brugsen. Under en normal festivalweekend vil vi eksempelvis have fyldt frugt- og grøntafdelingen med kolde Bacardi Breezers, men det er ikke nødvendigt i år, for vi kan sagtens sælge en masse frugt og grønt, fortæller Henrik Werge.

I løbet af fredagen er omkring 35 personer på arbejde i Superbrugsen. Det er næsten 15 mere, end der plejer at være. Også lørdag er der flere på arbejde end normalt.

Udover burgere indeholder festivalpakken blandt andet merchandise, ølkrus og sanghæfte. Sammenlagt er der over 700 kasser fordelt på 16 europaller, som skal fordeles ud. Foto: Anders Kynde
Frederik Kornerup, Magnus Kornerup og Jeppe Vejrum var travlt beskæftiget i løbet af fredagen. Foto: Anders Kynde
Også årets festivalarmbånd er med i pakken. Foto: Anders Kynde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Crazy Red and Whites: Seks Vejle-kendisser fortæller om deres bedste landsholds-oplevelser

Vejle

Glæd dig: Nu kan du alligevel se EM på storskærm i en af Vejles parker

Annonce