Annonce
Børkop

2021 bliver det vildeste år for den kommende friskole

Ane Dahlhus og Maja Skov Christensen er med i bestyrelsen af Munkebjerg Friskole. De tre drenge er Anes børn, Magnus, Anton og Mikkel skal efter planen alle starte i den nye skole. Foto: Jørgen Flindt
Munkebjerg Friskole åbner i Andkær efter sommerferien. 2020 har derfor været et aktivt år, men 2021 bliver endnu vildere for bestyrelsen bag. På en spændende måde.
Annonce

Andkær: Skuldrene blev sænket for nogle uger tilbage, for her kom meldingen om, at byrådet har godkendt, at friskolen kan overtage bygningerne til sommer. Dermed ligger det helt fast. Skolen i Andkær bliver fra sommeren 2021 til Munkebjerg Friskole.

- Det var en helt fantastisk følelse, da den politiske godkendelse lå endelig klar. Nu må vi desværre ikke fejre det sammen i disse tider, men det er da ellers værd at fejre, siger Ane Dahlhus, der er den nye formand for bestyrelsen af Munkebjerg Friskole.

Nu venter år 2021, og det bliver et vildt spændende år for skolen. For det er ganske enkelt det år, hvor idé og handling bliver omformet til en første skoledag til august. Det betyder, at der er så mange ting, der nu skal sættes i søen.

- 2021 bliver et hårdt arbejdsår, men det bliver da også bare et spændende år, hvor vi i samlet flok arbejder hen mod at skolen åbner, siger hun.

Bestyrelsen bag er på plads, det samme er de overordnede visioner, og desuden er de første fysiske ting også ankommet til et sted, hvor de opmagasineres.


Vi er jo vildt heldige med, at her er bare nogle fantastiske lokaler, der står klar til en ny friskole.

Ane Dahlhus, formand for Munkebjerg Friskole


- Vi har fået doneret en stor del af de borde og stole, vi får behov for. Det er ret lækkert, at den del kører på skinner, siger Maja Skov Christensen, der også er med i den nye friskoles bestyrelse.

Annonce

Knopskyde lidt ad gangen

Lige nu er der 60 børn, der er skrevet op til at starte hen over de næste par år. Det tal forventes at stige, men hvor meget det stiger vides selvsagt ikke endnu.

Der planlægges at skabe klasser fra 0 til 6. klasse, og henad vejen vil det blive fra 0 til 9. klasse.

- Vi er jo vildt heldige med, at her er bare nogle fantastiske lokaler, der står klar til en ny friskole. Vi kommer til at fylde skolens nyeste afsnit op, mens den ældste del kommer til senere. Vi kan knopskyde det efterhånden, som flere elever kommer til, forklarer Maja Skov Christensen.

Indskrivning

På Munkebjerg Friskoles hjemmeside kan man opskrive et eller flere børn til skolen. Senere skal der afholdes en samtale, hvor skolens ledelse og bestyrelse mødes med familierne.

Skolen opbygges med udgangspunkt i det Grundtvig-Koldske menneskesyn. Herved vægtes det blandt andet højt, at styrke det forpligtende fællesskab, det levende ord, den almene dannelse, friheden til forskellighed og involveringen af hele mennesket i undervisningen.

Her i januar venter første opgave. Bestyrelsen skal sætte sig ned og lave en handlingsplan for at få ansat skolelederen.

- Vi har jo de overordnede visioner på plads, men skolelederen og de nye lærere skal selvfølgelig have mulighed for at sætte deres fodaftryk på, hvordan skolen skal forme sig, siger de to bestyrelsesmedlemmer.

Annonce

Ingen plejer

Og dermed tages endnu et skridt mod en ny friskole i Andkær.

- Der er gode folkeskoler i området, men nu bliver der mulighed for noget nyt. Munkebjerg Friskole bliver et supplement for dem, der gerne vil sende deres børn i en mindre skole baseret på friskoleværdier. Og fordelen, ved at vi ikke er startet endnu, er, at der ikke er et "plejer" hos os. Man kan som forældre være med til at præge og skabe en retning på den skole, ens børn skal gå på, siger Maja Skov Christensen.

De to kvinder ser frem til et år, der bliver intenst men også skabende.

- Vi glæder os til det nye år, og så er det altså vigtigt at understrege, at vi bestemt ikke er alene om det her. Der er en helt utrolig opbakning fra mange gode kræfter, og vi vil gerne takke dem alle for deres store hjælp, lyder det fra Ane Dahlhus og Maja Skov Christensen.

Munkebjerg Friskole får til huse i de lokaler, der i dag huser Fælleshåbsskolens afdeling i Andkær. Den afdeling flytter i sommerferien hen til hovedskolen i Gauerslund. I lokalerne i Andkær ligger også børnehuset Vildanden, som bliver der frem til 2023.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Million-rokade ryster Vejles skoler:  Nogle skoler scorer kassen - specialeleverne er de store tabere

Billund For abonnenter

Hun røg ud af byrådet: Ruth vil stadig sidde for bordenden

Annonce