Annonce
Vejle

22-årige Rasmus satser på en karriere som målmandstræner

Rasmus Holm Nielsen sprang ud som iværksætter i 2018 med firmaet RH Goalkeeping, der tilbyder målmandstræning. Han arbejder samtidgt som lærervikar, men har planer om at gå fuld tid i sit firma. Foto: Mette Mørk
Rasmus Holm Nielsen sprang ud som iværksætter i 2018 med egen træner-virksomhed, hvor han uddanner fremtidens målmænd.
Annonce

Vejle: - Det er ikke noget, jeg bliver rig af, men hvis jeg ville, kunne jeg godt leve af det, og det er da også planen på sigt.

Sådan fortæller 22-årige Rasmus Holm Nielsen, der i marts 2018 sprang ud som iværksætter med firmaet RH Goalkeeping, hvor han tilbyder målmandstræning til klubber, efterskoler og private.

Ved siden af sit job som målmandstræner arbejder han også som lærervikar.

- Det er et valg, jeg har taget, fordi jeg godt kan lide at have kolleger, men jeg ved, at jeg kunne sige mit lærerjob op i morgen og satse helt på firmaet. Det skal jeg også på et tidspunkt, men jeg er ikke helt klar til endnu, fortæller Rasmus Holm.

Der var da nogle, der stillede spørgsmål ved, om det er noget, man kan leve af, men det var mest folk, som ikke kender til branchen.

Rasmus Holm Nielsen

Annonce

Opsigelse gav skubbet

Da han tog beslutningen om at blive selvstændig, var reaktionerne fra omverdenen blandede.

- Der var da nogle, der stillede spørgsmål ved, om det er noget, man kan leve af, men det var mest folk, som ikke kender til branchen. De, der har indsigt i branchen, kunne godt se, at det kunne lade sig gøre, og det var jeg selv heller ikke i tvivl om overhovedet, fortæller Rasmus Holm, der sprang ud som iværksætter efter, at hans ansættelse som målmandstræner i FC Sønderborg ophørte.

På det tidspunkt var han ansat i et firma, der levede af at tilbyde målmandstræning til klubber.

Jobbet tog han lige efter at have færdiggjort gymnasiet i 2016.

- Min ansættelse ophørte i forbindelse med nogle omstruktureringer. Det var omkring marts 2018, og det gav mig skubbet til at starte for mig selv. I juli fik jeg mit cvr-nummer og i august fik jeg den første klub som kunde og min første privatkunde, fortæller Rasmus Holm, der pt har to klubber - Vinding SF og Ikast FC - samt et par efterskoler på løs basis i butikken.

Annonce

Kursus gav viden

I mellemtiden var han flyttet fra hjembyen Broager i Sønderjylland til Vejle.

- Min kæreste flyttede til Vejle og så er placeringen god for min virksomhed, så det var dels kærlighed og dels logistik, der lå bag den beslutning, fortæller Rasmus Holm, der efter at være landet i Vejle tilmeldte sig et gratis iværksætterkursus arrangeret af Vejle Kommune, hvor han fik den nødvendige viden til at starte sit eget iværksætterselskab.

Udover de to klubber og efterskolerne har han i dag 15 privatkunder.

- Det er unge drenge og piger fra hele Jylland, som har ambitioner og vil lære og træne mere, end de har mulighed for i deres respektive klubber. Det er som regel deres forældre, der kontakter mig og det er næsten altid via mund-til-øre-metoden. Jeg har faktisk ikke behov for at lave salgsarbejde, fortæller Rasmus Holm, der håber på et tidspunkt at komme til udlandet og træne målmænd.

- I første omgang er det planen at tage GKA-licensen, som er den højeste målmandstræneruddannelse og som kan åbne nogle døre for mig. På lang sigt vil jeg gerne til udlandet og på lidt kortere sigt vil jeg gerne ind omkring DBU og være med til at forme de allerbedste målmænd i Danmark eller ind omkring morgentræningen i elite-klubber som VB og FC Fredericia, fortæller Rasmus Holm.

Blandt kunderne i RH Goalkeeping er Vinding SF, hvor blandt andre Freja Thomsen, U14 og Lukas Døssing, U14, får ekstratræning med Rasmus Holm Nielsen. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Husk at sortere: Eksplosion i skraldebil skyldtes gasflasker

Annonce